ISO dosyası hatalı inmiş olabilir. Boot menüden veya BIOS'tan Windows EFI'sını seçip Windows'a gir ve IDM veya torrent üzerinden ISO dosyasını indir. Ayrıca ISO'yu DD yansısı modunda yazdırdığından emin ol. Ventoy da kullanabilirsin.Hocam vallahi kurulumu başlattım Windows kısma dokunmadım. Sanırım oldu tam emin değilim kurulum bitince son durumu yazarım hocam. Teşekkürler.
Hocam bir türlü çalışmadı 4-5 kere kurulum yaptım ya kurulum başarısız dedi ya da hiçbir şey yapmamışım gibi davrandı. Yükleme başarılı diyor PC yeniden başlatılıyor kernel yükle diyor ayırdığım alanı biçimlendiriyorum tekrarlıyorum yaptıklarımı yine benzer şekile açılmıyor. Acaba nerede hata yapıyor olabilirim? Şimdi de diskte ayırdığım alanı biçimlendirmeme rağmen boot menüsünde Ubuntu kaldı. Farklı bir yere kurmadığıma da eminim. Son defa deniyorum %92'de takılı kaldı bağlama süreç işleri gerçekleştiriliyor diye dondu galiba. Nerede hata yaptığımı da anlayamadım ki ISO dosyasını doğru yazdırdım kurulumda her şeyi doğru yaptım.
Windows olan alana dokunmadığınız sürece problem yok hocam.Bölümü başkası ile değiştir dediğimde sanırım oldu hocam. Kusura bakmayın kameram rezalet...
Windows olan alana dokunmadığınız sürece problem yok hocam.
Windows olan alana dokunmadığınız sürece problem yok hocam.
ISO dosyası hatalı inmiş olabilir. Boot menüden veya BIOS'tan Windows EFI'sını seçip Windows'a gir ve IDM veya torrent üzerinden ISO dosyasını indir. Ayrıca ISO'yu DD yansısı modunda yazdırdığından emin ol. Ventoy da kullanabilirsin.Hocam vallahi kurulumu başlattım Windows kısma dokunmadım. Sanırım oldu tam emin değilim kurulum bitince son durumu yazarım hocam. Teşekkürler.
Hocam bir türlü çalışmadı 4-5 kere kurulum yaptım ya kurulum başarısız dedi ya da hiçbir şey yapmamışım gibi davrandı. Yükleme başarılı diyor PC yeniden başlatılıyor kernel yükle diyor ayırdığım alanı biçimlendiriyorum tekrarlıyorum yaptıklarımı yine benzer şekile açılmıyor. Acaba nerede hata yapıyor olabilirim? Şimdi de diskte ayırdığım alanı biçimlendirmeme rağmen boot menüsünde Ubuntu kaldı. Farklı bir yere kurmadığıma da eminim. Son defa deniyorum %92'de takılı kaldı bağlama süreç işleri gerçekleştiriliyor diye dondu galiba. Nerede hata yaptığımı da anlayamadım ki ISO dosyasını doğru yazdırdım kurulumda her şeyi doğru yaptım.
ISO dosyası hatalı inmiş olabilir. Boot menüden veya BIOS'tan Windows EFI'sını seçip Windows'a gir ve IDM veya Torrent üzerinden ISO dosyasını indir. Ayrıca ISO'yu dd yansısı modunda yazdırdığından emin ol. Ventoy da kullanabilirsin.
BIOS'ta EFI kaldırma ayarı varsa oradan kaldırabilirsin. Yoksa da yeniden kurduğunda onun üstüne kurulacak yani o gidecek. USB üzerinden Ubuntu'yu çalıştırıp da EFI diskini sıfırlayarak kaldırabilirsin ancak yeniden kuracağın için gereksiz olur.Tamamdır hocam tekrar deneyeyim. Peki şu an USB bağlı değil ve Ubuntu yüklü olmasa dahi boot menüde Ubuntu diye bir şey var bunu nasıl kaldıracağım?
BIOS'ta EFI kaldırma ayarı varsa oradan kaldırabilirsin. Yoksa da yeniden kurduğunda onun üstüne kurulacak yani o gidecek. USB üzerinden Ubuntu'yu çalıştırıp da EFI diskini sıfırlayarak kaldırabilirsin ancak yeniden kuracağın için gereksiz olur.
Kubuntu kurman için fark etmez, bölümlesen bile zaten kurulumda o parçayı biçimlendireceksin.Bu disk bölümünü böyle olduğu gibi mi bırakmam lazım acaba?
You need to load the kernel first.
Bu hatayı alıyorum hocam şimdi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.