Kubuntu mu Manjaro mu?

@illedelinux Hocam belki kızacaksınız ama ben LXQT'ye geçtim. LXDE'de Conky'ler transparan olmuyor maalesef.

Elbette istediğini kullanabilirsin ama Conky'nin transparan olması masaüstleriyle pek alakalı değil, kendi ayarıyla alakalı. Çünkü Conky masaüstlerinden nispeten bağımsız çalışır, ona ne komut verirsen onu gösterir ve aynı şekilde nasıl ayarlarsan öyle görünür. Tabi Conky'i yönetmek için biraz deneyim ister, yani hangi hazır Conky olursa olsun onu kendinize göre düzenlemeniz gerekir, yoksa çeşitli sorunlar çıkartması kaçınılmazdır.
Örneğin çalıştığı halde masaüstünde görünmeme sorunu, pencere yöneticisi açılmadan Conky açılırsa görünmez, Conky ayarında normal yerine desktop yazarsan görünmez. argb_visual seçeneğini etkin yaparsan compositor kullanmak gerekir gibi bir sürü özel ayarlama isteyen bir yazılımdır. Conky anlık ekran değişimlerini algılayamaz, bunun gibi çok nazik bir keratadır, bazen kulağını çekmek gerekir.:)

Ayrıca Lxde'nin kendisine Lxle dağıtım geliştiricisi ve benden başka ilgi gösteren geliştirici maalesef yok. O yüzden Lxde masaüstü çıkarıyorlar ama ona gerekli düzenlemeleri yapmadan paylaşıyorlar. Bu yüzden de kullanıcılar çok basit de olsa çeşitli sorunla karşılaşabiliyor.
Yani ya Lxde oturumu paylaşmayacaksın ya da ona gerekli bakımı yapacaksın, sırf çeşit adına Lxde'yi katlediyorlar.
 
@illedelinux Hocam belki kızacaksınız ama ben LXQT'ye geçtim. LXDE'de Conky'ler transparan olmuyor maalesef.

Ne zamandır kullanıyorsun.

.conkyrc dosyanda böyle bir satır var mı? Varsa kaldır, yoksa ekle. LXDE ne işe yarar, kompozitörü varmıdır hiç bir fikrim yok.

own_window_argb_visual yes
 
Ne kaynağı olacak? Forumlar ve sorun çözümleri. Mesela bir uygulama indirmek istiyor, indirme talimatlarının hepsi Debian tabanlılar için. Arch'ın zengin olması AUR ve Arch Wiki kaynaklı.

Sadece paket yöneticisi kodunu değiştirecekler talimatlardan. Tutup programı baştan yazmayacaklar.

Kaldi ki Arch Wiki kadar detaylı anlatan kaynak yok denecek kadar az.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı