Kubuntu'da sorun yaşar mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
27
Linux platformunu denemek için ilk kullandığım dağıtım Linux Mint Cinnamon'du. Fakat uzun uğraşlar sonucunda bazı sürücülerimin uyumlu olmaması ve yeterli yardımın da bulunmaması yüzünden diğer Linux dağıtımlarını kullanmaya son vermiştim.
Yukarıdaki konuya bağlı olarak özellikle ağ bağdaştırıcıları ve ekran kartı sürücüsünde sorunlar yaşamıştım. Buna bağlı olarak;
  • Acaba bir başka Linux dağıtımlarından olan Kubuntu'da sürücü sorunları yaşar mıyım?
Ekran kartı
AMD Radeon(TM) Vega 3 Graphics​
Ağ bağdaştırıcısı
Realtek RTL8723DE 802.11b/g/n PCIe Adapter​
  • Windows 10'a göre sistem kaynağını ne kadar kullanmaktadır?
  • Sistemimde bir sorun çıkartabilir mi?

Son düzenleme:
Kubuntu boşta iken yaklaşık olarak 1GB'a yakın RAM tüketiyordu en son testlerimde. Çok RAM canavarı değil.

KDE stabildir.

Mint'de sorun yaşadıysanız Kubuntu'da da sorun yaşamanız muhtemel. Zira Mint, Ubuntu tabanlı. Kubuntu'da Ubuntu tabanlı ve yan versiyonlardan biri zaten.

GPU sürücüsü olarak sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum. Zira ''Additional Drivers'' adlı bir sekme var Ubuntu ve alt dağıtımlarında. Oradan ekran kartı ve diğer donanım sürücülerini yükleyebiliyorsunuz.

@TheCombox, Ubuntu denediğim zamanda da ağ bağdaştırıcım konusunda sorun yaşıyorum. Acaba Realtek sürücülerinde olan bir uyumsuzluktan m kaynaklanıyor?
Direk firmanın driver'ları olmayabilir bile. Bütün güncelleştirmeler yapılırsa ve Additional Drivers sekmesinde kurulmamış sürücü kalmazsa normalde sıkıntı çıkmaması lazım.

Etiket tutmamış konuyu şimdi gördüm. Ubuntu/Debian tabanlı herhangi bir dağıtımda zaten sürücü sorunu yaşamışsınız başka bir dağıtımda da yaşamanız muhtemel. Dizüstü bilgisayarlarda sürücü sorunu çıktığında ne yapıldığı hakkında bir fikrim yok çünkü sürücü sorunu yaşamadım.
Windows 10'a göre sistem kaynağını ne kadar kullanmaktadır
Boşta RAM kullanımı 500MB-600MB arası. Diğer sistem kaynaklarını da oldukça az tüketiyor.

@Kerem00, peki önerebileceğin başka bir Linux dağıtımı bulunuyor mu?
Arch tabanlı dağıtımları deneyebilirsin. Alışman biraz sürebilir çünkü bazı şeyler Debian tabanlı dağıtımlara göre daha farklı.
Arch tabanlı dağıtımlarda da sürücü sorunu yaşayabilirsin bunun garantisi yok. Manjaro kolay kurulduğu için Arch tarafında onu tavsiye ederim.

Bence sürücü sorunu yaşıyorsan en mantıklısı herhangi bir Linux dağıtımını sanal makine olarak kullanabilirsin. İdare eder.

@Kerem00, peki önerebileceğin başka bir Linux dağıtımı bulunuyor mu?
Debian tabanlı olmayan bir distro önerebilirim.

Manjaro olabilir. En sevdiğim Manjaro KDE.

Manjaro Arch tabanlı. Alışmak uzun sürecektir.

Dağıtım denemek istiyorsanız sanal makineye kurulum yapabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı