Kubuntu'da uygulamalar /home'a iniyor

Berk1007

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, ben Kubuntu kurulumu yaparken izlediğim videodaki adamın oluşturduğu gibi / ve /home olarak iki adet disk oluşturdum. / olan 100 GB /home olan 25 GB. Herhangi bir uygulama yüklerken otomatik olarak /home atıyor ve disk alanı sınırlı, tavsiyesi olan var mı?

Yeniden kurulum yap tek disk olarak. İzlediğin videodaki şahıs eski zamanlardan kalma alışkanlıklarını korumuş. O şekilde kurulum, kişisel kullanım için gereksiz ve disk kullanımı açısından esnek değil. (Bir tek Swap alanı için küçük bir ayrı bölüm açmanı tavsiye ederim. O da Ram boyutu ile eşit olsun yeter.)

Hangi uygulamalar mesela ve /home dizinine indiğini nasıl anlıyorsun? Örnek vererek açıklarsan, yaşadığın durum hakkında fikir sahibi olunabilir.

aslında /home bölümüne gerek yokmuş aynı alan / içerisine oluşturuluyor. Benim bu bölümü kaldırmam gerekiyor ama sistem bölümü olduğu için partition manager izin vermiyor.

aslında /home bölümüne gerek yokmuş aynı alan / içerisine oluşturuluyor. Benim bu bölümü kaldırmam gerekiyor ama sistem bölümü olduğu için partition manager izin vermiyor.
Yeniden kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca /home ve / dizinlerini ayrı ayrı oluşturmanıza gerek yok.

Yeniden kurulum yaptım ve / dizinini kullandım. Cevaplarınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…