Kuduz olur muyum?

İsmail Ördek

Hectopat
Daha fazla  
Depremzedeyim. Bu yüzden serada yaşıyoruz. Burada bayağı bir kedi ile içli dışlıyız. Dün kardeşimin bir kedi patilemiş ama elini çizmemiş. Ama yine de eline temas etmiş. Kedi çok uysal. Çağırınca yanınıza geliyor ve kaçmıyor. Kardeşim peynir uzatmış diye sanırım peynire vururken eline çarpmış ve ben kardeşimle aynı yatakta uyuyorum. Yani eğer o elini yıkamadan elbisesine falan sürdüyse ben de temas etmiş oldum.

Ayrıca bugün kuzenim bir köpeğin yanına gitti bir evin önünde bağlıydı. Köpek sarılarak oyun oynuyordu. O sırada bir kere benim de üstüme atladı. Sonra ben daha uzak durdum temas etmemek için ama iş işten geçti. Daha sonra ellerimi yıkamadan kuzenim bir portakal uzattı ve yedim. Yüzümde bir sivilce vardı, patlattım. Kan geldi. İlk korku burada oluştu. Daha sonra az önce o portakal diş teline takıldı, be nde portakalı çıkartmak için hızla çektim. Diş teli parmağımı yardı ve eğer portakalda virüs kaldıysa az önce parmağımdan kanıma karıştı.

Çok korkuyorum ne yapmam lazım bu konuda? Zaten psikolojik destek alıyordum o da gitti deprem ile. Ne yapacağı? Birkaç ay önce bir doz aşı olmuştum ama sadece bir doz bildiğim kadarıyla kuduz için yetersiz. Ne yapmam lazım? Kuduz salya olmadan kuru yerde yaşar mı? Bana veya kardeşime bulaştı mı? Çok korkuyorum, sebepleriyle cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun. İmkanınız varsa bir doktora görünün buradan çok iyi bir yardım alamayabilirsiniz. Komşumuzun çocuğunu kedi tırmalamıştı ne olur ne olmaz diye aşı yapmışlardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı