Küba Ege50 hız limiti nasıl kaldırılır?

Piee

Centipat
Daha fazla  
Selam dostlar, 700Km'de henüz rodajı bitmemiş bir 24 model Küba Motor Ege50 motosikletim var. Dediğim gibi daha 700km ve rodaj bitmedi motosikletimde limitör varken son hızı 80Km'di arkadaşlar, limitörü söktüm ve son hızı hâlâ 80km. Bunun sorunu rodajı bitirmemem olabilir mi dostlar yoksa Bayi'nin koyduğu 15-55 Castrol yağ olabilir mi? Motorun içinde şu an bayi çıkışlı kalın yağ var o yüzden mi motor az performans veriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar, 700Km'de henüz rodajı bitmemiş bir 24 model Küba Motor Ege50 motosikletim var. Dediğim gibi daha 700km ve rodaj bitmedi motosikletimde limitör varken son hızı 80Km'di arkadaşlar, limitörü söktüm ve son hızı hâlâ 80km. Bunun sorunu rodajı bitirmemem olabilir mi dostlar yoksa Bayi'nin koyduğu 15-55 Castrol yağ olabilir mi? Motorun içinde şu an bayi çıkışlı kalın yağ var o yüzden mi motor az performans veriyor?

Rodaj bitmeden top Speed denemen yanlış değil mi?

Artı olarak rödaj bakımını yaptın mı?

limitörü söktün hala 80 çünki dişli oranı büyük ön 14 arka 40-50 civarıdır muhtemelen

Hocam o motorlardan çok bir şey beklemeyin ve boşuna masraf etmeyin. Hepsinin görebileceği maksimum 85-90 zaten. O hızlardada canı çıka çıka gidiyor.

Hocam o motorlardan çok bir şey beklemeyin ve boşuna masraf etmeyin. Hepsinin görebileceği maksimum 85-90 zaten. O hızlardada canı çıka çıka gidiyor.

110'luk veya biraz daha zorlanırsa 125'lik silindir 2mm stroklu krank dereceli eksantrik göreceği hız 120 130 arası olur ama ömrü kısa olur.

Ne limitöründen bahsediyorsun? 😆 😆 😆 Dandik bir toplama çin motoru bir de uğraşıp limitör mü koyacaklar? Bir de üstüne üstlük karbüratörlü. O motorun max göreceği 80 hatta o bile fazla, her gün 15-20 dakika 80 km/h görürse motoru 1 ayda yersin.

Ne limitöründen bahsediyorsun? 😆 😆 😆 dandik bir toplama Çin motoru bir de uğraşıp limitör mü koyacaklar? Bir de üstüne üstlük karbüratörlü. O motorun Max göreceği 80 hatta o bile fazla, her gün 15-20 dakika 80 km/h görürse motoru 1 ayda yersin.

Ruhsatta 50CC gözüküğü için vergi ve sigortadan muaf oluyorlar piyasadaki bazı motorlarda limitör + göstergedeki belli bir hız limiti bant ile kapatılmakta.

Muhtemelen arkadaşınki oynanmış 125'lik yapmışlardır. Yine de bu hızları uzun süre görmesi motorun içinden geçmesi için yeterli.

Cup motorlar torna tevsiyeden geçmeden 125'lik yapılmaz maksimum yapılacağı 110CC bazı karmaşık olayları var onları da hallederse arkadaş 130 140CC ara bir şeylere ulaşır. Yeni nesil cuplar centrifugal Clutch yani "merkezkaç debriyaj" sistemi ile çalıştığı için motor ne kadar güçlenirse güçlensin gücü tam aktaracağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı