Küçük altın düşer mi?

kavun35

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, elimde küçük altın kadar nakit var. Şu an telefonumun satılmasını bekliyorum. Telefonum satılınca model yükselteceğim o parayla, ama satılana kadar altın alsam kâr yapar mıyım? Satılır mı telefon, hemen bilmiyorum; 5 gün sonra da olabilir. Sizce ne yapayım?

Arkadaşlar, elimde küçük altın kadar nakit var. Şu an telefonumun satılmasını bekliyorum. Telefonum satılınca model yükselteceğim o parayla, ama satılana kadar altın alsam kâr yapar mıyım? Satılır mı telefon, hemen bilmiyorum; 5 gün sonra da olabilir. Sizce ne yapayım?
Altın kar yapmaz, paranı korur sadece.

Uzun süreli kâr yapar.
Bir haber vardı belki görmüşsünüzdür, vatandaş 2016'da 40 bin tl ile altın alıp 2025te o altınları bozdurup 800 bin tl ile araba alıyor, dolar kuru, enflasyon gibi şeyleri ele alırsanız 2016'nın 40 bin tlsinin şuan ki 800 bin tlden az buz farkla daha değerli olduğunu görebilirsiniz, altın hiç bir zaman kar yapmaz, sadece paranın değeri düştüğü için altının değeri artar ve paran artmış gibi görünür ama altın 10tlyken ekmek 1 tl ise altın 20 tlyken ekmek 2 tl olur, hatta kimi zaman ekmek 5-6 tllere varmışken altın 30 tlye anca gelir.

Uzun süreli kâr yapar.

Yapmıyor gibi sanki aksine altındaki yükseliş güncel enflasyonun bile altında kalıyor olabilir. 2020'de 1 çeyrek altın ile aşağı yukarı 90LT çiçek yağı alınıyorken bugün 83-84 LT alınıyor. Neden çiçek yağı olduğunu soracak olursan elimdeki 2020'den kalma market broşüründe indirimsiz tek o vardı.

Bir haber vardı belki görmüşsünüzdür, vatandaş 2016'da 40 bin TL ile altın alıp 2025'te o altınları bozdurup 800 bin TL ile araba alıyor, dolar kuru, enflasyon gibi şeyleri ele alırsanız 2016'nın 40 bin tlsinin şu anki 800 bin TL'den az buz farkla daha değerli olduğunu görebilirsiniz, altın hiçbir zaman kar yapmaz, sadece paranın değeri düştüğü için altının değeri artar ve paran artmış gibi görünür ama altın 10tlyken ekmek 1 TL ise altın 20 tlyken ekmek 2 TL olur, hatta kimi zaman ekmek 5-6 tllere varmışken altın 30 TL'ye anca gelir.

2016 da 21k ya aldığımız arabanın şu anki piyasa değeri 300k 350k, o zaman araba alsaydı şu an 400 bilemedin 450'ye falan satacaktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı