Küçük ISS'lerin Türk Telekom'dan daha hızlı internet vermesi

Bu konu biraz karışık. Alternatif ISS’ler Türk Telekom hattı üzerinden hizmet vermekteler ve tabii ki Telekom’dan daha yüksek hız sunmaları olanaksız. Lakin Türk Telekom, bazı durumlarda bölgede VDSL Port olmasına rağmen kullanıcıları ADSL de bırakmaya devam edebiliyor. Bölgenizde bulunan Türk Telekom Müdürlüğüne giderek, bu durumu anlatıp VDSL’e geçiş talebinde bulunabilirsiniz.

Bu konu biraz karışık. Alternatif ISS’ler Türk Telekom hattı üzerinden hizmet vermekteler ve tabii ki Telekom’dan daha yüksek hız sunmaları olanaksız. Lakin Türk Telekom, bazı durumlarda bölgede VDSL Port olmasına rağmen kullanıcıları ADSL de bırakmaya devam edebiliyor. Bölgenizde bulunan Türk Telekom Müdürlüğüne giderek, bu durumu anlatıp VDSL’e geçiş talebinde bulunabilirsiniz.

Peki böyle yapmalarının amacı ne olabilir ki? Sonuçta VDSL paketlerinin ücretleri ADSL paketlerine göre daha pahalı. Al kardeşim ben sana VDSL veriyorum dedikleri anda firmanın anlayışı her ne kadar tartışılır ve bana göre düşük kalsa da, kopma sorunu yaşamama ve herhangi bir sorunda anında çözüm yapıyor olmaları dolayısı ile Türk Telekom'da kalmak daha mantıklı geliyor bana. ( Ve tabii birazda rekabet engellendiğinden el mahkum. )

Belki bölgede VDSL port azdır ve yeni müşterilere ayırmaya çalışıyor olabilirler vs...

Örneğin bundan 1-2 sene evvel yıllarca Türk Telekom da 8 Mbit hız alan arkadaşım, Türk Net ten sorgulama yaptığında 100 Mbit desteklediği bilgisi ile karşılaştı ve şok oldu, sizin gibi inanmadı tabii başta.
Turk Net’e geçti ve şimdi kotasız 92 Mbit internet kullanıyor. :)
Tabii bazen tersi durum da olabiliyor. Alternatifler yanlış bilgi verebiliyorlar.

Belki bölgede VDSL port azdır ve yeni müşterilere ayırmaya çalışıyor olabilirler vs...

Örneğin bundan 1-2 sene evvel yıllarca Türk Telekom da 8 Mbit hız alan arkadaşım, Türk Net ten sorgulama yaptığında 100 Mbit desteklediği bilgisi ile karşılaştı ve şok oldu, sizin gibi inanmadı tabii başta.
Turk Net’e geçti ve şimdi kotasız 92 Mbit internet kullanıyor. :)
Tabii bazen tersi durum da olabiliyor. Alternatifler yanlış bilgi verebiliyorlar.

Peki Türk Telekom altyapınız en fazla budur demiş miydi?

Evet. Turk Net e bu durumu anlattı. Turk Telekom dan evine ekip gelip ankastre den test yapmışlar. 90 küsür alabilirsiniz demişler, bunun üzerine Turk Net’e geçti ve kullanıyor...

Türk Telekom'un ankastre testini yapmasını nasıl sağlamış acaba? Müşteri hizmetlerinden bunu talep etsem gelirler mi?

Yanıtınız için teşekkür ederim. Peki gerçek altyapımı bağımsız bir şekilde öğrenebilme şansım var mı acaba? Ve NetSpeed'ten isteyeceğim bilgiler bana beyan edilen altyapının görüntülerinden mi bahsediyorsunuz?

Altyapı sağlayıcısı genelde TT olduğu için bu işten anlayan bir müşteri temsilcisini bulmanız gerekli.
Evet, size verilen "x" metre uzaklıktasınız, "X" Mbps hız veya paket gibi bilgiler içeren bir yanıt vermiş olmaları lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı