TurkishHepiNeyşın34
Hectopat
Kendin açıklamışsın. Ayrıca kuranda büyü ve sihir kesinlikle kınanıyor hiç mi kuran okumadın türkçe. Şirk allahın kural koyma hakkını başkalarına vermek demişsin. İşte bir tane hoca bir şeyler saçmaladı diye allah benimi çarpacak. İstediğiniz kadar okutabilirsiniz beni.Şirkin kelime anlamını bile bilmiyorsun. İslam inancında büyü ve sihirin olduğunuda binmeniz lazım.
Ben üstünde okuyamadığım ve içime sinmeyen bir şeyi almam.
Şirk Nedir, Şirk Çeşitleri Nelerdir?
Şirk, kelime olarak ortaklık, eş koşma anlamına gelmektedir. İslam dinine göre en büyük günahlardan biridir. La ilahe illallah Muhammedun Rasulullah kelimesi ile kişi şirkten kurtulur ve tevhid dinine girer. Şirk günahı ise kelime-i tevhidin tersidir. Şirk ortak koşmak, şerik ise ortak olan şey anlamında kullanılmaktadır.
Şirk Koşmak Ne Demektir, Neden Yapılır?
Şirk koşmak, Allah'ın sıfatlarını, birliğini ve hakimiyetini başka yaratılmışlara vermektir. Yaratmada, emretmede ve diğer sıfatlarda canlı cansız varlıkları ilah kabul etmektir. İnsanlar arasında hakimiyeti kural koyma hakkını diğer canlılara vermektir. Genellikle şirk koşma hadisesi dünyevi menfaatler nedeniyle yapılır.
![]()
Şirk Nedir, Şirk Çeşitleri Nelerdir? Şirk Koşmak Ne Demektir, Neden Yapılır? - Son Dakika Eğitim Haberleri
Son Dakika Eğitim Haberleri - Allah'a eş koşmak anlamında kullanılan şirk günahı, affedilmeyen günahlardan biridir. Kişinin dünya hayatında şirk günahından t...www.cnnturk.com
Allah bir tane kulu bir şeyler karaladı kurana diye birinimi çarpar haşa Allaha emir verir gibisin.