Küçük şeylerden etkilenmekten kurtulmak

Docthirst

Kilopat
Katılım
4 Mayıs 2017
Mesajlar
372
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Saçma sapan şeyleri fazla düşünüyorum. Böyle olunca kafamda sürekli düşünceler dolanıyor ve uzun süre kafamdan gitmiyor. Mesela arkadaşa Steam'den yazdım cevap vermedi ve 2 dakika sonra uzakta moduna aldı kendini. Bunda öyle aşırı takılacak bir durum yok ama niyeyse kafama takıyorum ve belli bir süre aklımdan çıkmıyor. Bu tarz küçük şeylere takılıyorum kısaca örnek verdim sadece. Var mı bundan kurtulmak için bir öneriniz? Önceden böyle değildim pandemiden sonra ne olduysa bu hale geldim.
 
İnsanlık hali öyle olur bende bazen mesajlara bakamıyorum bu benim arkadaşım ile ilgilenmediğim anlamına gelmiyor.
 
Bunlardan kurtulamassın, zamanla başka hobilerinle ilgilenerek (Türkiye'de çok geçerli değil ama neyse) başka şeylerle ilgilenelerek geçebilir.
 
Maalesef psikolojiniz emekli olmuş. Bunu düzeltmek zor. Birincisi kendinize yorucu ve uğraşacağınız işler üretmeniz lazım. Sanki 4-5 saat oyun oynar gibi. O süre zarfında kafana takamayacak kadar işin olmalı yoksa hayat boyu devam eder. Bende senelerdir var bu. İşteyken takmıyorum fakat hafta sonu geri geliyor takıntılar. Umursamamak lazım.
 
Pandemiden beri çalışıyorum işteyken kafama takılmıyor ama akşam eve gelince beynimi kemiriyor düşünceler :D şimdi üniversiteye gideceğim bayağı boş vaktim olacak bilmiyorum ne yapacağım. Yurttayım bir de bakalım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı