Küfür Edenler Daha Dürüst, Daha mı Samimi?

er36po

Kilopat
Katılım
11 Kasım 2013
Mesajlar
4.781
Makaleler
9
Çözümler
4
Yer
Kars/ Ordu
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat
Bugün Sözcü'de okudum, bana ilginç ve sanki doğru gibi geldi. Gerçekten de öyle midir?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sanmıyorum. İnsanın küfre bakışıyla ilgili bir durum. Küfür yerine kötü söz diyelim.

Örneğin bir insan doğduğu andan itibaren sürekli olarak ailesinde ve çevresinde kötü kelimeler kullanılırsa o insan için normal şey gibi olur bu kötü kelimeler. Doğal olarak bu kelimeleri rahatça kullanabilir. Ancak diğer tarafta bu kelimelerin kötü olduğunu bilerek, kullanıldığında ahlaki olarak doğru bir şey olmadığını bilerek büyüyen diğer bir insan için küfür, kötü bir şeydir. Yani her ortamda kullanmaz o kelimeleri. Samimiyet ise bambaşka bir şey. Dürüstlükle de herhangi bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
 
Terbiyesizlik samimiyet olarak gösteriliyor demek. Bu çok yanlış. Dil en büyük iletişim aracımızdır ve bunu kirletmek hiç iyi bir şey değil. Samimiyet bir çok yolla da dile getirebilir. Bunu kötü yoldan yapmak pek de mantıklı değil.
 
Küfrü doğru bulmam ama eder miyim ederim. Ağız alışkanlığı oluşuyor bir müddet sonra. Samimiyet de bir yere kadar tanımadığınız birinin yanında zaten küfür etmezsiniz samimiyetiniz olmadığı için. Ancak arkadaşın dediği gibi samimiyet küfürle değil davranışla tavırla belli olur. Her küfür eden dürüst diyemeyiz şimdi. Adam her şeyi yapar küfrü de boldur sonra bir ton da yalan söyler. Dürüstlüğü kişinin karakteri olarak görüyorum. Küfürle ilgisi herkes için olduğunu sanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı