Kürtaj cinayet midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamın aleyküm. Sizce kürtaj cinayet midir? Görüşünüz nedir?
Aleykümselam. Ben bu durumu iki farklı şekilde değerlendiriyorum.
1) Annede sonradan bir hastalık çıkarsa (çocuğuna bakamayacağı kadar ağır bir hastalık),
çocuk çok ağır engelli yada hastalıklı doğacaksa,
çocuğun doğumu annenin canına mal olacaksa
çocuk annenin rızası olmadan (tecavüz vb.) rahmine düşmüşse ve bunun gibi zorunluluk gerektiren hayati konular olduğu sürece cinayet değil bir çeşit hayatta kalma mücadelesidir.
2) Eğer ortada yukarıdaki durumlardan biri yoksa cinayettir. Çünkü o çocuğa artık can verilmiştir ve yaşayıp yaşamamak kendisine bırakılması gereken bir durumdur. Konuşamıyor, ağlayamıyor diye merhamet edilmeyen o masum canlının da yaşamaya hakkı vardır. Keyif ve nefsin oyununa kanılıp bir bebeğin canına kıyılması bence çok aşağılık bir olaydır. Bunu hak diye değerlendirenler de medenilikten uzak suç ortaklarıdır. İyi günler dilerim.

Örneğe bak. Komik. Birisinde gelişimini tamamlamış, fetüs evresini geçmiş, sinirleri gelişmiş yani acıyı hisseden, yaşadığını farkında olan bir canlıdan bahsediyoruz. Diğerinde ise daha canlı bile sayılmıyor.

Haklısınız hocam kusura bakmayın. Ben anne karnında sandım.
Üstte anlattım. Bir şeyin cinayet sayılması için yaşadığının farkında olan, hissedebilen, gelişimini tamamlamış bir canlıyı öldürmeniz lazım. 10 haftalık bir embriyo canlı sayılmaz, acıyı hissetmez, acıya tepki vermez. Çünkü sinirleri gelişmemiştir.

Canlı sayılmaz ise nasıl hücrelerinde bölünüp, büyüyüp, gelişme gerçekleşiyor hocam?

Hmmm, siz cinayeti sadece acı çekmeye göre mi karar veriyorsunuz? @359149 Beyefendi. Doğmak üzere olan bir canı katletmek, nesi cinayet değil bunun? Seni birisi uykuda öldürse cinayet olmayacak mı?
Doğmak üzere? Hamilelik 38 hafta sürer. Fetüs evresine ise 12. haftada girilir. Bilişsel ve fiziksel gelişim burada başlar. Üstte anlattım niye cinayet sayılamayacağını.
O zaman da kurban kesenler günaha giriyor, verdiğiniz örnek çok komik gerçekten.
Niye? Sizin ki ile aynı. Orada döllenmiş bir yumurta var. Embriyo ile aynı yani. O da cinayet sizin mantığınıza göre. Onu da yemeyin, hesabını sorarlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…