Kürtaj cinayet midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kürtaj, Tecavüz vs. durumları dışında Cinayettir. Bir zahmet korunun.

Canlı sayılmaz ise nasıl hücrelerinde bölünüp, büyüyüp, gelişme gerçekleşiyor hocam?
Üstte anlattım. Canlı derken bir "birey" anlamında canlı. 10 haftalıkken bir birey değildir. Acıyı hissedemez.
Cinayet, canlı insanların öldürülme edimini tanımlar. Halbuki, embriyo insan olmak şöyle dursun, fizyolojik bakımdan bağımsız bir organizma olarak tanımlanamayacağından, kürtaj, yani henüz hamileliğin 10. haftasını aşmamış, dolayısıyla fetüs (cenin) evresine gelmemiş embriyonun tıbbi yardım vasıtasıyla tahliyesinin suç teşkil edemeyeceği bir gerçektir. Çünkü daha embriyodur. Peki, embriyo canlı değil midir? Elbette canlıdır, ancak sperm, yumurta ve vücudun diğer hücreleri ne kadar canlıysa o kadar canlıdır. Ortada bağımsız bir organizma yoksa, vücudun bir parçasının canlı olması o parçaya otomatik olarak kişi hakları izafe etmeyi gerektirmez. 10-12. haftadan sonra kürtaj yasak, çünkü o zaman cinayettir.

Doğmak üzere? Hamilelik 38 hafta sürer. Fetüs evresine ise 12. haftada girilir. Bilişsel ve fiziksel gelişim burada başlar. Üstte anlattım niye cinayet sayılamayacağını.

Niye? Sizin ki ile aynı. Orada döllenmiş bir yumurta var. Embriyo ile aynı yani. O da cinayet sizin mantığınıza göre. Onu da yemeyin, hesabını sorarlar
Kurban kesmek dinin emrettiği bir şeydir.

O zaman da kurban kesenler günaha giriyor, verdiğiniz örnek çok komik gerçekten.
İyiymiş, hayvanların yumurtalarını alıp yerken cinayet işleme, doğmamış fetüsün öldürülmesine cinayet de. Yaptığın şeyi kabul et en azından ben karnımı doyurmak için bir tavuğun yumurtalarını yiyip yavrularını öldürüyorum de.

Şu yazıyı okursanız en azından kafanızda karşıt argümanlar hakkında bir fikir oluşur.

Üstte anlattım. Canlı derken bir "birey" anlamında canlı. 10 haftalıkken bir birey değildir. Acıyı hissedemez.
Bu acıyı hissedemez olayı geride kaldı, bilim artık bebeğin bu evrede de farkındalık içerisinde olduğunu ve parçalanmayı hissettiğini tespit etti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı