Kulak çınlamam ile 8 aylık sürecim

Tedavisi olmayan bir şey bu. Benim sağ kulağımda hafif var. Uyurken yan yatma(o kulağın üstüne). Çınlamayı kafaya takmadan günlük hayatına devam et. Kulaklık kullanma. Beyni uyaran kafeinli içeceklerden fazla içme(çay, kahve, kola gibi).

Ağrı kesici için bir şey söyleyemem doktor olmadığım için. Yalnız uyku ile ilgili şöyle bir şey deneyebilirsiniz. Yattığınız odada bir hoparlörden veya telefondan beyaz gürültü açın. Sevdiğiniz dinlendirici başka bir ses de olabilir. Kuş cıvıltısı, deniz sesi, orman sesi vs. ama yüksekliği ayarlarken kesinlikle çok yüksek olarak ayarlamayın. Hiperakuzinizin tetiklendiği şiddetin altında, uykunuzdan uyandırmayacak ama duyulabilecek bir şiddette açın. Sesi döngüye alın sabaha kadar çalsın. Normal günlük aktiviteler sırasında da bunu yapabilirsiniz. Burada amaç, güzel sesler dinlerken hiperakuzinizi tetikleyen seslere karşı da bir alışma, tolerasyon sağlamak. Ağrılı hissettiğiniz seslerin sebebi, işitme kaybınızı telafi etmek için işitme sisteminizin sesleri yükseltiyor olması. Bazı sesler daha çok yükseliyor bu da ağrı veriyor. Hatta şöyle bir yorum yapayım. Odyogramınızı görmedim ama eğer tiz seslerde hiperakuzi yaşıyorsanız işitme kaybınız 4000 6000 8000 Hz civarında olması muhtemel. Mantık da bu. Hangi aralıkta kayıp varsa işitme sistemi o aralıktaki sesleri arttırıyor genelde. Bu da size fazla geliyor. Dediğim şeyleri deneyin. Tolerasyon kazandıkça rahatlayacaksınız. Dikkatinizi tinnitusa veya hiperakuziye vermeyin. Acaba geçti mi diye arada kontrol etmek için onlara odaklanmayın. Akışa bırakın, sevdiğiniz sesleri çok yüksek olmayacak şekilde dinleyin mümkün oldukça. Bir değişiklik olursa yazın. Buradan veya özelden.

Evet kayıp 40dbl yüksek frekanslarda. Ama 3 gün sonra tekrar ölçtürdüğümde 30 dbl çıktı. Bu iyileşiyor mu anlamına geliyor? Yani belki iç kulak tüyleri ölmemiş ama yapışmıştır baskıdan. Varsayım tabii ama doktor ilaca tepki veriyor kullanmaya devam et dedi. Ha bu arada hiperakuzi bazen yokmuş gibi oluyor. Dikkat kesilmediğimde anlamadığım da oluyor. Belki de hiperakuzi değil ben psilolojikman mı abartıyorum bilmiyorum. Ama sağda daha çok işitme kaybı olduğu için oranın daha hassas olduğu kesin. Bu arada özelden nasıl yazacağım sana? Hatta mümkünse WhatsApp'tan da konuşmak isterim işin ehli birini bulduğuma sevindim.

Tedavisi olmayan bir şey bu. Benim sağ kulağımda hafif var. Uyurken yan yatma(o kulağın üstüne). Çınlamayı kafaya takmadan günlük hayatına devam et. Kulaklık kullanma. Beyni uyaran kafeinli içeceklerden fazla içme(çay, kahve, kola gibi).

Evet abi yatınca daha da hassaslaşıyor gibi ya da baskı oluşuyor. Bir de o tınlamadan mıdır bilmem ama sinirsel bir kasılma yapıyor ben de. Uykuya dalar dalmaz ya elim kasılıyor uyuşuyor ya boynum. Direkt uyanıyorum. Bölük pörçük uyuyorum. Kulak algısı aşırı yüksek olduğundan en ufak sese uyandırıyor. Benim anksiyete ve panikatak ta var zaten. Anti depresana başladım artık 3 gun uykusuzluktan sonra.

Zamanla hepsi gececek merak etme. Benim bu duruma tamamen alisma sürecim yaklasik 5-6 sene sürdü. Özellikle hiperakuzi sorunum eskisi kadar siddetli degil ve cinlamayi da daha iyi kontrol altina alabiliyorum. Bunun su an icin kesin bir tedavisi yok maalesef. Ben de sizin gibi doktordan doktora kostum. Hepsi üc asagi bes yukari ayni konusuyor.
Bir gelişme var mı acaba, yeni tedavi yöntemleri vesaire, haberiniz var mı?

Bir gelişme var mı acaba, yeni tedavi yöntemleri vesaire, haberiniz var mı?

Merhaba hocam öncellikle kusura bakmayın mesajınıza yanıt veremedim. Çünkü biliyorsunuz Technopat'ın katı kuralları yüzünden 1 ay cezalıydım. Sorunuza gelirsek maalesef hocam ben artık kulak çınlamasıyla beraber yaşamaya alıştım. Erken yakalanmak kimse istemezdi. Ama erken oldu kafama takmadığım sürece çınlamam olduğunu hissetmiyorum. Yeni tedavi yöntemleride maalesef yok. Eğer sizde kulak çınlamasına yakalandıysanız maalesef alışmak zorundasınız. Forumda az çok irdelerdeniz kulak çınlama konularım vardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı