Kulak tıkanıklığını şırıngayla gidermek zararlı mı?

MR. EKO

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, herkese merhaba. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Benim kulağım çok tıkandı ve gerçekten duyamıyorum. Geçenlerde şırınga ile kulak kirlerini çekmeye çalıştım kulağıma sokarak ve işe yaradı. Ancak bugünlerde gene tıkandı.

Şırınga kullanarak tekrar kulağımdaki kirleri çekmeye çalıştım ve bayağı kir çıktı ancak bir türlü kulağım açılmadı. Şu an halimi bilseniz, resmen kulağıma şiş sokmak istercesine tıkalı. Doktora gideceğim ama bir türlü okul yüzünden ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle gidemedim. Sağlık ocağı bir damla yazdı ama hiçbir işe yaramadı. Acaba bu şırınga ile kulak kirlerini temizlemek zararlı olur mu? Kulağıma bir zararı olur mu? Önerilerinizi alabilir miyim?

Yapma. Aşırı kir çekmene rağmen geçmiyorsa orta kulak iltihabı olabilir. İltihabı yayabilirsin. Doktora gitmeyi erteleme.

Tekrar etme.

Bu işin yolu bellidir; kulağın tıkalıysa doktora gidersin. Bunun iltihap gibi bir nedeni yoksa sana gliserin yazar, eczaneden gliserini alırsın, birkaç gün onu kulağına damlatırsın. Sonra tekrar doktora gidersin o da senin kulağını minik bir vakumla temizler.

Damlanın amacı kulağını açmak değil, bir süre kullanıp doktora gittiğinde elindeki vakumun oradakileri çekebilecek kadar yumuşamasını sağlar.

Doktora git, kulağına şırınga dediğin alet tarzı bir şey sokuyor. Kir dolmuşsa temizliyor. Kendi kendine yaptığın yöntem yüzünden kulağına zarar vermiş olabilirsin. Ağrı varsa acile git, duruma anlat. Olmadı özele git. Hem temizler, hem kontrol eder. Sağlık konusunda baştan savma işler yapılmaz.

Hepinize teşekkür ederim. İnanın şırınga değil şiş sokmak istiyorum kulağıma. O derece tıkalı ve çok rahatsız ediyor. Randevu aldım bu sefer bir yolunu bulup gitmeye çalışacam doktora.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı