Kulak üstü kulaklık iade edilir mi?

Korktuğum başıma geldi. Ses kalitesi Bose kulaklığımdan bir tık kötü. Ses seviyesi düşük, ben yüksek ses dinlemeyen birisiyim bana bile ses yüksekliği düşük geldi ayrıca PC'de kullanırken milisaniyelik bağlantı kopuyor, sinir bozucu. İade oluşturdum bakalım ne olacak. Bu ürün inceliyenlerin sahtekar olduğunu düşünmeye başladım. Şöyle harika böyle harika diyorlar, aldım ama 1.000 TL kulak içi kulaklığımla aynı ses kalitesinde, ne anladım ben bu işten? Anlaşılan biz parayı markanın ismine veriyoruz, hava atmak için, ses kaliteleri fazla duyulmayan kulaklık markaları ile aynı resmen.

Bak şimdi bağlantı kopmaları kaçınılmaz bir şey çoğu mal BT'de kopma yapıyor zaten buna yapacak bir şey yok.

Ses seviyesi konusunda bir şey demek istemiyorum şahsen gayet yeterli bulduğum bir mal.

İade alacaklarını da hiç sanmıyorum. Söylediğim gibi yakınınızda ki bir deneyim mağazasından denemeniz daha iyi olacaktı. 14 gün içinde en yakındaki mağazaya otobüsle git gel yapıp hem gezip hem de denemek daha uyguna gelirdi.

1000₺ olan kulaklıklarla ses kalitesi olarak alakası yok ama neyse. İncelemelerde abartıyorlar mıdır abartıyorlardır ancak anlattığınız gibi bir kulaklık kesinlikle değil.

Bose 700 ile konuşmak gerekirse Bose 700 zaten vokal odaklı bir kulaklık, momentum 4 ise enstrüman ayrımlarının ön plana çıktığı biraz daha çeşitli türlere uyum sağlayacak bir ürün.

Bilgisayara aptX BT Codec'i kur, telefonda da aptX adaptive ile olmuyorsa aptX ile kullan. Hiç beğenemiyorsan 2.el'de satacaksın yapacak bir şey yok.

Bak şimdi bağlantı kopmaları kaçınılmaz bir şey çoğu mal BT'de kopma yapıyor zaten buna yapacak bir şey yok.

Ses seviyesi konusunda bir şey demek istemiyorum şahsen gayet yeterli bulduğum bir mal.

İade alacaklarını da hiç sanmıyorum. Söylediğim gibi yakınınızda ki bir deneyim mağazasından denemeniz daha iyi olacaktı. 14 gün içinde en yakındaki mağazaya otobüsle git gel yapıp hem gezip hem de denemek daha uyguna gelirdi.

1000₺ olan kulaklıklarla ses kalitesi olarak alakası yok ama neyse. İncelemelerde abartıyorlar mıdır abartıyorlardır ancak anlattığınız gibi bir kulaklık kesinlikle değil.

Bose 700 ile konuşmak gerekirse Bose 700 zaten vokal odaklı bir kulaklık, momentum 4 ise enstrüman ayrımlarının ön plana çıktığı biraz daha çeşitli türlere uyum sağlayacak bir ürün.

Bilgisayara aptX BT Codec'i kur, telefonda da aptX adaptive ile olmuyorsa aptX ile kullan. Hiç beğenemiyorsan 2.el'de satacaksın yapacak bir şey yok.

Çoğu ürün kopma yapıyor demişsin fakat şu ana kadar 10 kulaklık kullandım hiç sorun yaşamadım.

Ses seviyesini 3 kulaklığımla kıyasladım, bir onu takıp dinledim bir öbürünü bir Bose vs bariz bir şekilde ses yüksekliği az ve çoğu incelemede de insanlar sesin az olduğunu söylemişti fakat önemsememiştim çünkü ben yüksek ses seviyorum zaten fakat bu kadar da az olmasını beklemiyordum.

Bir ara olurda Soundpeats Engine 4 veya Soundpeats capsule 3 Pro eline geçerse dinle, 1.000'er TL'ye almıştım ve asla ses kalitesi bu kulaklıklardan daha iyi değil. Tamamen hayal kırıklığı oldu benim için. Meğer Bose o kadar kaliteli vokal ve müzik sesi veriyormuşki bir de bass olsaymış of of of ama bas olmayınca tat alamıyorum.

Yukarıda arkadaş mağasına sormuş, kulaküstüler iade ediliyor demişler, iade alırsalar kulaklık macerası benim için biter. Ürün inceleme yapanlara bir daha kanmayacağım, şu an en az 2.000 TL cıvarında olan fazla bilinmedik markaların kulaklıkları en pahalı kulaklıklarla aynı kaliteyi veriyorlar artık buna kanaat getirdim. Capsule 3 Pro hem bassları hem ses kalitesi 15 bin TL'lik kulaklıkları döver benim deneğimlerime ve benim kulak zevkime göre. Kendi kendime diyordumki, bu capsule 3 Pro bu kadar iyi ise 10 bin üzeri kulaklıklar nasıl acaba, bir gün kesin alacağım deneyeceğim diyerek heyecanlanıyordum :) ama maceranın sonu hüsranla bitti.

Çoğu ürün kopma yapıyor demişsin fakat şu ana kadar 10 kulaklık kullandım hiç sorun yaşamadım.

İyi denecek aletlerde de yaşadım, birçoğunda anlık kopmalar bulunmakta. Elimde 100 dolarlık BT DAC var onda da kopmalar olabiliyor yapacak bir şey yok.

Ses seviyesini 3 kulaklığımla kıyasladım, bir onu takıp dinledim bir öbürünü bir Bose vs bariz bir şekilde ses yüksekliği az ve çoğu incelemede de insanlar sesin az olduğunu söylemişti fakat önemsememiştim çünkü ben yüksek ses seviyorum zaten fakat bu kadar da az olmasını beklemiyordum.

Ses yüksekliğine bir şey diyemiyorum kişisel tat.

Bir ara olurda Soundpeats Engine 4 veya Soundpeats capsule 3 Pro eline geçerse dinle, 1.000'er TL'ye almıştım ve asla ses kalitesi bu kulaklıklardan daha iyi değil. Tamamen hayal kırıklığı oldu benim için. Meğer Bose o kadar kaliteli vokal ve müzik sesi veriyormuşki bir de bass olsaymış of of of ama bas olmayınca tat alamıyorum.

Yani capsule 3 Pro parasına göre gayet güzel ses kalitesi sunan bir kulaklık ancak kulak üstleri ile kulak içleri kıyaslanmamalı.

Bu genel olarak 200-300 dolarlık IEM'ler 600-700 dolar bandındaki kulak üstü kulaklıklarla yarışabiliyor.
Bose için yukarıda wavelet veya flateq üzerinden bass frekansları arttırıp basslarını canlandır demiştim zaten.

Ürün inceleme yapanlara bir daha kanmayacağım, şu an en az 2.000 TL cıvarında olan fazla bilinmedik markaların kulaklıkları en pahalı kulaklıklarla aynı kaliteyi veriyorlar artık buna kanaat getirdim. Capsule 3 Pro hem bassları hem ses kalitesi 15 bin TL'lik kulaklıkları döver benim deneğimlerime ve benim kulak zevkime göre. Kendi kendime diyordumki, bu capsule 3 Pro bu kadar iyi ise 10 bin üzeri kulaklıklar nasıl acaba, bir gün kesin alacağım deneyeceğim diyerek heyecanlanıyordum :) ama maceranın sonu hüsranla bitti.

Sana tek bir tavsiyem var gidip de 10bin üstü kulak içlerine para verme capsule 3 Pro'dan devam et.

Boşuna beklentini üstlerde tutup cihaz alıp sonra daha da üzülürsün. Ses kalitesi bir yerden sonra bitiyor işin içine sahne, mikro detaylar, ses imzası, ses karakteri, tonatilesi, tiz parlaklığı/havadarlığı cartı curtu giriyor.

Sahneyi anlamak kolay ama gerisi için iyi bir kulağa sahip veya odyofil falan değilsen bunların çoğunu fark etmen ve aralarındaki farktan zevk alman çok zor.

Ucuz kulaklıkların yaptığı şey harman grafiğine göre bir tune belirleyip üzerinde oynamak.

Dediğim wavelet veya flateq üzerinden bass frekanslarını arttır öyle kullan bose'yi.

İyi denecek aletlerde de yaşadım, birçoğunda anlık kopmalar bulunmakta. Elimde 100 dolarlık BT DAC var onda da kopmalar olabiliyor yapacak bir şey yok.

Ses yüksekliğine bir şey diyemiyorum kişisel tat.

Yani capsule 3 Pro parasına göre gayet güzel ses kalitesi sunan bir kulaklık ancak kulak üstleri ile kulak içleri kıyaslanmamalı.

Bu genel olarak 200-300 dolarlık IEM'ler 600-700 dolar bandındaki kulak üstü kulaklıklarla yarışabiliyor.
Bose için yukarıda wavelet veya flateq üzerinden bass frekansları arttırıp basslarını canlandır demiştim zaten.

Sana tek bir tavsiyem var gidip de 10bin üstü kulak içlerine para verme capsule 3 Pro'dan devam et.

Boşuna beklentini üstlerde tutup cihaz alıp sonra daha da üzülürsün. Ses kalitesi bir yerden sonra bitiyor işin içine sahne, mikro detaylar, ses imzası, ses karakteri, tonatilesi, tiz parlaklığı/havadarlığı cartı curtu giriyor.

Sahneyi anlamak kolay ama gerisi için iyi bir kulağa sahip veya odyofil falan değilsen bunların çoğunu fark etmen ve aralarındaki farktan zevk alman çok zor.

Ucuz kulaklıkların yaptığı şey harman grafiğine göre bir tune belirleyip üzerinde oynamak.

Dediğim wavelet veya flateq üzerinden bass frekanslarını arttır öyle kullan Bose'yi.

Şöyle söyleyeyim, 1 dakika içinde 20 kere milisaniyelik kopma ve cızırtı oluyor müzik dinlenmiyor. Arada sırada kopan bağlantıdan bahsetmiyorum ve ben kulaklığı PC'de kullanmak üzere aldım, bu şekilde kullanamayacağım. Belki blutooth mesafesi uzak geliyordur(2metre) ama diğer eski ve son versiyon blutooth kullanan kulaklıklarım aynı mesafeden böyle bir sorun yaşamadım hatta arada sırada bile yaşamadım, bu kadar para verdiğim bir üründe yaşıyor olmam can sıkıcı ama samsung tab s9 ultra tabletimde mzüik testini gerçekleştrdim ve onda kopma yaşamadım ama dediğim gibi bu kulaklığı pcde kullanmak üzere aldım,ben müziği her zaman pcde dinlerim.

Evet kulak içi ve kulak üstü farklı. Kulak içi müzik kafanın içinde çalıyor ama kulak üstü kulağının dibinden ses geliyor ayrıca basslarda kulak üsttü fizikende hissettiriyor, kulakları titretiyor, kulak içi de bu deneyimi alamıyorsun. Ben ses kalitesinden bahsediyorum, kulağımda bir sorun yoksa capsulo 3 Pro bu kulaklıktan daha kötü ses vermiyor, çok kötü bir kulağım yok, detayları iyi seçebildiğime inanıyorum.

Bu kulaklığın sesi kötü demiyorum, kat kat ucuz kulaklığımla aynı ses kalitesinde müzik veriyor bu kadar verilen paralar boşa o zaman diyorum.ses kalitesi,anc,bataryası,malzeme kalitesi en fazla 5 bin eder,hadi bide bilinen en iyi markalardan biri olduğu için ismine de 2 bin istesin eder 7 bin, fazlası kazık. Diyordumki capsulo 3 Pro harika daha nasıl harika ses olabilirki ama adamlar 15 bin 20 bine sattığına göre vardır bir hikmeti diyerek aldım :) iade gerçekleşirse artık pahalı kulaklıkların peşinden koşmayacağım,çünkü bu kulaklık bi fark yaratsaydı bu sefer 40 60 bin tl kulaklıkları alma hedefi koyacaktım kendime

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı