Çözüldü Kulaklığı bilgisayara takınca cızırtı geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Teurastaja.

Kilopat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
1.489
Çözümler
10
Kulaklığı telefona taktığımda herhangi problem yaşamıyorum. Bilgisayara takınca sağ kulaklıktan cızırtı geliyor.Müzik dinlerken cızırtı sesi gelmiyor ama boştayken kafa şişiriyor cızırtı sesi.Bu sorunu nasıl çözebilirim? Kulaklığın markası JBL T110.
 
Çözüm
Sorunu buldum, laptopun adaptörünü başka bir prize takınca cızırtı kayboluyor. Aynı prize taktığım gibi cızırtı sesi geliyor kulaklıktan korkmaya başladım 😅.
Edit: Odamda tek priz var. Oda PowerLine bağlı yani elektriği onun üzerinden alıyorum. Prizde sorun yokmuş, PowerLine çıkarıp denedim kulaklıktan cızırtı sesi gelmedi. Kısaca PowerLine'dan kaynaklıymış.
Jak girişinde sorun olması muhtemel. Kasanın ön jakı cızırtı yapıyordu, meğer yan kapağı düzgün oturtamamışım ve ses kablosunu kıstırıyormuş. USB ses kartı ile deneyebilirsin.
 
HP 15 DB-1000NT.

Kablolu mouse kullanıyorum onun dışında başka bir şey takılı değil.
Driver'dan kaynaklandığını tahmin etmiyorum. Muhtemelen kablosuz bir şeyden dolayı cızırtı yapıyor. Eğer öyleyse bir çözüm yolu bilemiyorum. Ses sürücüsünü temiz kurulum ile deneyin. Olmazsa yapacak bir şey yok. Servise falan götürüp yeni ses kartı taktırmayı denersin.
 
Hangisini indirmeliyim? Windows sürümüm 2004.
 

Dosya Ekleri

  • 21.PNG
    21.PNG
    28,6 KB · Görüntüleme: 289
Senin bilgisayarına kurman gereken Ses Driver'ı https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp104001-104500/sp104405.exe ve buradan indirdikten sonra arşiv halinde inerse arşivden çıkart arşiv olarak inmezse daha basit. Bir de Display Driver Uninstaller Download version 18.0.2.6 linkine gidip DDU uygulamasının otomatik indirmeye başlaması için bekleyin veya orada direkt indir seçeneği de var oraya da tıklayarak indirebilirsiniz. Daha sonra DDU uygulamasını açıp sol taraftan Ses Kartını seçip bir altından Realtek(WIP) seçip sol üstten sil ve yeniden başlat seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bilgisayar yeniden açıldıktan sonra ilk verdiğim linkten indirdiğiniz ses sürüüsünü kurup yeniden başlat dediğinizde sorun çözülecektir. Yine de çözülmezse kulaklık arızalıdır diyebilirim.
 
Kulaklığı telefona taktığımda herhangi problem yaşamıyorum. Bilgisayara takınca sağ kulaklıktan cızırtı geliyor. Müzik dinlerken cızırtı sesi gelmiyor ama boştayken kafa şişiriyor cızırtı sesi. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Kulaklığın markası JBL t110.

Bilgisayara takıp döndür kulaklığın ucunu, ses değişiyor mu? Yani cızırtı değişiyor mu, yükseliyor alçalıyor vs. gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı