Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Aldığım mikrofonlu kulaklıklar hep fiyaskoydu. Sana tavsiyem ne alırsan al ama bunu sakın alma. VATAN COMPUTER - SNOPY - SNOPY SN-4388 DER Bunu ben aldım 10 gün sonra kırdım.

Bende bunun aynısının Minton markalısı var. 2 yıldır falan kullanıyorum. Bi yeni kulaklık alamadım gitti...
 
Kulaklıklarda dikkat edilmesi gereken teknik özellikler.
1 KAZANÇ FAKTÖRÜ. Bir kulaklığa girilen ses seviyesi (miliwatt olarak ölçülür) ve bu seviyede kulaklığın kulağımıza ne kadar şiddetle ses verdiğinin ölçüsüdür. Ölçüm birimi SPL dir. (Sound Pressure Level)
Örnek: 1 miliwatt giriş için 95 db/SPL
Eğer bu kulaklığa bu kadar ses seviyesi alabilmek için 1 Watt girmek gerekiyorsa o kulaklık kulaklık bile değildir:D
2 FREKANS KARAKTERİSTİĞİ Bir kulaklığın verebildiği frekans aralığını gösterir. Her dinleyici bu frekans aralığının yüksek olmasını bekler ki hem bas sesleri hem de tiz sesleri rahatlıkla duyabilsin. Ancak günümüzdeki bakkal anlayışından dolayı sadece 20 Hz-22KHz gibi bir ifade ile geçiştirilmektedir. Doğru olan ifade bir kulaklığın her frekans bölgesinde ne kadar kayıpla o frekansı iletebildiğidir. Örnek: 20 Hz- 20 KHz Kötü bir anlatım. 20Hz-20KHz +/- 5 db İyi bir kulaklık olduğuna işaret eder. Yani 20 Hz ten 20 KHz e kadar olan frekansları sadece 5 desibellik bir hata oranı ile vermektedir.
3 MAX GİRİŞ GÜCÜ Kulaklığın tahammül gücünü göstermektedir. Kazanç faktörü bilgileri ile doğru orantılıdır. 10 miliwatt giriş seviyesinde 110 db/SPL olarak verilmiş kulaklığın tahammül gücünü 200 miliwatt'tan daha yüksek yazmışlarsa genellikle aldatmacaya girer.
4 EMPEDANS Sistemin LOAD (Yük) katsayısına göre bu değer bilinmelidir. 600 ohm çıkış empedanslı bir sistemde 32 ohm empedanslı kulaklık kullanılırsa, ses ya çok az çıkacaktır, ya da verilen değerleri tam yansıtmayacaktır.

Yamyam abi, herkezi yamyam sanmada :D biraz seviyeyi aşşağı çekerek anlatabilir misin ? :D
Açıklamaları ilave ediyorum.
 
En önemlisi bence OMTP ve CTIA standartlarına uygun olup olmadığıdır. Çünkü görünüşte hiçbir fark olmuyor 3.55 mm jack fakat içindeki kablo düzenlemesi değişik oluyor ve kullanacağınız alet o kulaklığı desteklemiyor. İlk önce cihazınızın OMTP veya CTIA'den hangisine uyumlu olduğunu öğrenin ve kulaklığınızıda ona göre alın derim.
 
Kısaca kablosuna, ses kalitesine, uyumluluğuna, yapıldığı malzemenin kalitesine, kulağı terletmemesine, esnekliğine... Dikkat ederseniz uzun süreli bir kullanım olur. Kulaklık alırken ucuza değil kaliteye bakmalısınız. Ucuz olarak aldığınız ürünlere ertesi gün tekrar para vermek zorunda kalabilirsiniz. Favorim Philips.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı