Kulaklık + Klavye + 144Hz Monitör vs 240Hz Monitör

Ersin Sali

Hectopat
Benim kullandığım bozuk olmayan klavyem ve kulaklığım var monitör değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat monitör 240Hz değilde 144Hz monitör alırsam yanında HyperX Cloud 2 + HyperX Alloy FPS PRO (144Hz Monitörde-->BenQ Zowie XL2411P). Ama şuanda kullandığım klavye mekanik bile değil şuan kullandığım kulaklık sesi fullememe rağamen sesi az falan yani ona göre değerlendirin. Diğer bi seçenek sadece monitör derseniz ise Dell Alienware AW2518HF modelini alıcam. Fortnite oyuncusuyum farklı oyunlar oynamıyorum, ve lütfen bana farklı monitör ve kulaklık önermeyin. Sadece klavye önerebilirsiniz çünki çok fazla klavye var seçemiyorum, kulaklık zaten klasik HyperX herkezde var seçmek kolay oldu, monitör için çok düşündüm buna karar verdim sadece klavyeye daha karar veremedim tavsiyeniz varsa klavye için onuda beklerim. Okuyup anlamadıysaniz direk size kolay yoldan söyliyim, Kulaklık + Klavye + 144Hz Monitörmü. Yoksa Sadece Monitör ama adam gibi adam monitör 240Hz hangisini almalıyım?

Benim kullandığım bozuk olmayan klavyem ve kulaklığım var monitör değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat monitör 240Hz değilde 144Hz monitör alırsam yanında HyperX Cloud 2 + HyperX Alloy FPS PRO (144Hz Monitörde-->BenQ Zowie XL2411P). Ama şuanda kullandığım klavye mekanik bile değil şuan kullandığım kulaklık sesi fullememe rağamen sesi az falan yani ona göre değerlendirin. Diğer bi seçenek sadece monitör derseniz ise Dell Alienware AW2518HF modelini alıcam. Fortnite oyuncusuyum farklı oyunlar oynamıyorum, ve lütfen bana farklı monitör ve kulaklık önermeyin. Sadece klavye önerebilirsiniz çünki çok fazla klavye var seçemiyorum, kulaklık zaten klasik HyperX herkezde var seçmek kolay oldu, monitör için çok düşündüm buna karar verdim sadece klavyeye daha karar veremedim tavsiyeniz varsa klavye için onuda beklerim. Okuyup anlamadıysaniz direk size kolay yoldan söyliyim, Kulaklık + Klavye + 144Hz Monitörmü. Yoksa Sadece Monitör ama adam gibi adam monitör 240Hz hangisini almalıyım?
Mekanik klavye seçimin kişisel bir durum. Switch'leri araştırmanı kendine uygun olduğunu düşündüğünü almanı hatta mümkünse bazı mağazalarda deneme şansı oluyor denemeni öneririm.
Monitöre gelirsek, profesyonel olarak Fortnite oynuyorsan 240Hz ve 144Hz çok fazla farkettirmeyecektir ancak gözü sağlam ve uzun süre 240 oynayan kişiler 144 ile farkını rahatça hissettiklerini söylüyorlar.
Daha önce şöyle bir örnek vermiştim: Yıllardır 60FPS oyun oynayan birisi 1 saatliğine 144Hz monitörde 144FPS civarı kare görerek oyun oynadıktan sonra tekrar 60FPS'e döndüğünde ''resmen kasıyor'' tabirini kullanabilir ancak 240Hz monitörde 1 saat oynayan birisi 144Hz ile farkını hissetmeyebilir çünkü akıcılık olarak göz sınırlarına dayanıyor (hoş sebebini bilmiyorum ama 300Hz monitörlü laptop tanıtıldı geçen gün enteresan.. )
180Hz monitörlere de bak istersen bütçe kalırsa klavye ve kulaklığını da alırsın.

240hz monitörden tam performans almanız için 240fps'e ihtiyacınız var. Güncel bir donanıma sahip değilseniz grafik ayarlarını oldukça düşürmek zorunda kalacaksınız. 60 ile 144hz arasındaki fark 144-240hz arasındaki farktan oldukça fazla. Eğer turnuva oyuncusu değilsiniz ki bütün turnuva oyuncuları 240hz kullanmıyor aradaki fiyat farkına değmediğini düşünüyorum.
Hz dışında en önemli bakmanız gereken konu panelin input lag değeri.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı