Kulaklık takmak kafada göçük oluşturur mu?

alicagan41

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Amd Radeon 9060 Xt 16 GB Sapphire Pulse
İşlemci: Amd Ryzen 7 5700
Anakart: Gigabyte B550 M K
Ram: G.Skill 32GB(2x16) Ripjaws V 3600mhz CL18 DDR4
Ssd: Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4
Kule Tipi Soğutucu: ThermalRight Assassin X 120 V2
Meslek
Öğrenci
İnternetten bu konuyu araştırdım bazıları yapmaz diyor, bazıları yapar diyor. Bazıları kulaklık kalitesizse yapar diyor, bazıları gelişim döneminde yapar diyor karman çorman yani. Ben 15 yaşındayım günde 10 saat falan bilgisayar başında oturuyorum. Kulaklığım Gamepower Mihawk saçım biraz uzun olduğu için kafamda tam göçük var mı bilmiyorum ama kulaklığı çıkardığımda saçım bayağı yatıyor ve kafamda rampa var gibi oluyor haliyle kötü duruyor. Elimle kafamı ellediğimde sanki biraz göçük var gibi hissediyorum ama emin değilim. Sizce şimdi var mıdır veya ileride olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten bu konuyu araştırdım bazıları yapmaz diyor, bazıları yapar diyor. Bazıları kulaklık kalitesizse yapar diyor, bazıları gelişim döneminde yapar diyor karman çorman yani. Ben 15 yaşındayım günde 10 saat falan bilgisayar başında oturuyorum. Kulaklığım Gamepower Mihawk saçım biraz uzun olduğu için kafamda tam göçük var mı bilmiyorum ama kulaklığı çıkardığımda saçım bayağı yatıyor ve kafamda rampa var gibi oluyor haliyle kötü duruyor. Elimle kafamı ellediğimde sanki biraz göçük var gibi hissediyorum ama emin değilim. Sizce şimdi var mıdır veya ileride olabilir mi?
Yapmaz

Devamlı baskı altında kalan kemik adapte olur ve şekil değiştirir. Buna örnek olarak insanların orta parmağında bulunan, kalem tutmaktan kaynaklanan izi gösterebiliriz. Sen 10 saat kulaklık takarsan kafanda rampa oluşması oldukça mümkün. Bu kadar uzun süreler kullanacaksanız hoparlör kullanmanız şart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merak etme böyle bir şey söz konusu bile değil. Aşırı sıkı olmaması hem gelişimin açısından hem de sağlığın için önemli. Kafatası kemiğine bu kadar kolay şekil veremezsin, kafatası çok sert bir kemiktir.

Devamlı baskı altında kalan kemik adapte olur ve şekil değiştirir. Buna örnek olarak insanların orta parmağında bulunan, kalem tutmaktan kaynaklanan izi gösterebiliriz. Sen 10 saat kulaklık takarsan kafanda rampa oluşması oldukça mümkün. Bu kadar uzun süreler kullanacaksanız hoparlör kullanmanız şart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mümkün değil. Kafatasında rampa olması için kulaklıktan çok daha büyük bir baskı gerekir. İnsan kafatası domates değil. Kemik bu kemik. Sizin elde bahsettiğiniz eklem.

Uzun kullanımda oluşturur ancak bu sürekli bir şey değil. Ertesi gün bir kalkıyorsun ki yok olmuş, saçını kazıtırsan daha iyi anlarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı