Kulaklıklarda 7.1 önemli mi?

7.1'i şöyle anlatabilirim: Özellikle fps oyunlarında karşıdaki kişinin yerini tespit etmede yardımcı olur. Yani 7 farklı noktadan ses duyduğunuzu düşünün. Onun haricinde pek bir olayı yok yani. Bir de çoğu kulaklıkta sanal 7.1 var yani yazılımsal olarak yapılıyor ondan dolayı çokta bir fayda sağlamıyor.

Gerçek 7.1 donanıma sahip olan bir kulaklık bu kadar ucuz olmaz hocam.

Sanal 7.1 çoğu gerçek zamanlı rekabetçi oyunlarda işe yaramıyor. Sesin yön hissiyatını öldürüyor. Alan derinliğini yok ediyor. Düşmanın mesafesini kestirmemize imkan kalmıyor.

Tavuğun sesinden bile tiksinir hale geliyorsunuz. Çünkü önünüzde olan tavuğun sesi kısıkta olsa arkadan da gelebiliyor. Bunun gibi nice saçmalıklar gördüm.

Nasıl anlatayım bilemedim, zaten ses göreceli bir kavram. Sanal 7.1 benlik değil.

Kaliteli bir stereo bence sanal olan piyasadaki 7.1'lerden iyidir Cloud 2'de kullandım Arctis 5'de memnun kalmadım galiba stereoya alışkanlığımdan dolayı bilemiyorum bana daha kaliteli geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı