Kule tipi fan hızı kontrol edilebilir mi?

726760

Centipat
Merhaba arkadaşlar. AMD işlemcime kule tipi fan takmıştım bunun fan dönme hızını bir yerde görüntüleyebiliyor muyum? Ve hızını arttırıp düşürebiliyor muyum öyle bir imkan var mı? Yoksa kule tipi fanı otomatik mi?

BIOS'tan fan hızı ayarlarını yapabilirsin. CPU_FAN veya SYS_FAN, soğutucunun fanını nereye taktıysan (genellikle CPU_FAN'a takılı olur işlemci soğutucu fanları) o slot üzerinden ayar yapabilirsin.

1726664720064.png

Hocam Gigabyte'in Windows içindeki kendi uygulamasındaki bu fan ayarı kasa fanı mı yoksa CPU mu?

BIOS'tan fan hızı ayarlarını yapabilirsin. CPU_FAN veya SYS_FAN, soğutucunun fanını nereye taktıysan (genellikle CPU_FAN'a takılı olur işlemci soğutucu fanları) o slot üzerinden ayar yapabilirsin.

BIOS ekranından.

Gigabyte BIOS'una çok aşina olmadığımdan bir şey diyemeyeceğim ama üstten Smart Fan 6 Advanced'i seçip bir bakar mısınız, yüksek ihtimal fan bilgisi orada vardır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım hocam ama benim kule tipi fan stok fan değil. ayarını yapabiliyor muyum?

1726666727951.png
cpu fanı sürekli 1470 rpm de çalışıyor gözüküyor. biostan da buradan da ayarı yapılmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı