Kule tipi fan takımı sonrası yüksek ısı

@Yigithan Yildirim anakartın ön tarafında ilk başta, sogutucu blok için olan kaideyi tutturduğunuz 4 vida arkadaki braket sayesinde sabit kalır. Onların hepsini sökerseniz eski braket çıkacaktır. Ama sizin sisteminiz AMD olması sebebiyle; kutudan çıkanı değil, anakartta mevcut olanı kullanmanız gerekir.

Hocam fanları ters takmış olabilir misiniz? Egsoz fanı tarafındaki havayı dışarı atacak diğer taraftaki ise içeri alacak şekilde ayarlayın.
Hocam fanı terste taksan o kadar ısınmaz. Fansız stres testi yaptım oradan biliyorum. Montaj hatalı ve blok işlemciye temas etmiyor.

Braket takılı. Eskisi takılı ama. Uyumsuz mu sizce? Vidalar tam oturmuyordu sanırım. Eski braket nasıl monte edilmiş ki? Nasıl sökülür?
Eski braketi sökmen için önce işlemci fanını kule tipi yeni taktığını çıkarman lazım. Sabredebilirsen yarın sabah discorddan sesli olarak anlatabilirim.

Eski braketi sökmen için önce işlemci fanını kule tipi yeni taktığını çıkarman lazım. Sabredebilirsen yarın sabah Discord'dan sesli olarak anlatabilirim.

Hocam iş var çalışıyorum. Şimdi eve geçeceğim ve sökmeye çalışacağım. Müsaitseniz konuşabiliriz teşekkür ederim. Braketlerin hepsi çift taraflı bant ile mi yapışıyor? Eğer öyleyse zorladığımda çıkacaktır. Ondan sonrası basit gibi görünüyor.

Hocam iş var çalışıyorum. Şimdi eve geçeceğim ve sökmeye çalışacağım. Müsaitseniz konuşabiliriz teşekkür ederim. Braketlerin hepsi çift taraflı bant ile mi yapışıyor? Eğer öyleyse zorladığımda çıkacaktır. Ondan sonrası basit gibi görünüyor.
Hayır braketler asla çift taraflı bant ile takılmaz. Braketin anakarta takılacağı 4 tane deliği vardır. Braketin deliklerini anakartın 4 deliğine takabileceğin şekilde arkasından oturtuyorsun daha sonra anakartın olduğu taraftan 4 vida ile sıkıyorsun bu vidalar genelde çift taraflı vida olur 1 tarafı anakarttan brakete girecek şekilde diğer tarafı da soğutucuya oturacak şekildedir.

Bir de soğutucununun marka modelini söyler misin. Ona göre inceleyip tam açıklama yapayım sana nasıl oturtman gerektiği hakkında.

ID cooler 214 XT. Hocam çift taraflı bant ile takılan dediğm şey anakartın ve kasanın arkasındaki soğutucunun braket vidalarını tutan braket yukarıda resmini paylaştım. Ve videoda da adam çift taraflı bant ile yapıştırıyordu kasaya vida tutucuyu Birazdan eve geçeceğim müsait değil misiniz?

Bu çift taraflı bant ile olan parça mesela arka braket yerine geliyor diye gördüm videoda.

Şu parçanın yerine. Bu eski stok fan vidsa tutucusu.

Kasadaki metal parça sağa sola oynuyor sabit değil.

Dosya Ekleri

• IMG20221228175658.jpg
    IMG20221228175658.jpg
    53,4 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG20221228175744.jpg
    IMG20221228175744.jpg
    72,4 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
ID cooler 214 XT. Hocam çift taraflı bant ile takılan dediğm şey anakartın ve kasanın arkasındaki soğutucunun braket vidalarını tutan braket yukarıda resmini paylaştım. Ve videoda da adam çift taraflı bant ile yapıştırıyordu kasaya vida tutucuyu Birazdan eve geçeceğim müsait değil misiniz?

Bu çift taraflı bant ile olan parça mesela arka braket yerine geliyor diye gördüm videoda.

Şu parçanın yerine. Bu eski stok fan vidsa tutucusu.

Kasadaki metal parça sağa sola oynuyor sabit değil.

O bant olan braket Intel için, siz anakartınızda mevcut olanı kullanacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı