Kule tipi fanın montajı doğru mu?

InfluxAlp

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
SanDisk SSD PLUS 240GB/ WDC WD10EARX-00PASB0
NVIDIA GeForce GTX 970
MSI H110M PRO-VD PLUS
INTEL İ3-7100
16 GB RAM
Meslek
Junior Developer
Arkadaşlar kule tipi fanı ters mi takmışım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230413_195834_627.jpg
    IMG_20230413_195834_627.jpg
    107,3 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kule tipi fanı ters mi takmışım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Fanı genelde RAM'in olduğu yere takıyorlar ama sistemi aç sıcaklık değerlerini yük atlında olduğu halini atabilirsin.
Yazdığımı anlamadınız galiba fanı diyorum işlemci soğutucusuna takılan fanı tamam ben de biliyorum çift fanlı olduğu zaman iki taraftada fan oluyor tek fanlı olanlarda gördüklerimin hepsinde RAM'in üstüne geliyor fan onun haricinde soğutma yine aynı olur ben soğutmaz gibi bir cümle kullanmadım.

Olmamış. Fanlar orada soğutucu bloktaki ısıyı düşürmek ve egzoz fanından tahliye edilmesine yardımcı olmak için var. En sağdaki soğutucu bloğun ısısını düşürmek oldukça güç olmuş.

En soldaki fanı alıp en sağa taktığınızda işlem tamamlanmış olur. Fanın yönü de önemli tabii. Fanların egzoz fanına bakan tarafı şurası olmalı:

IMG-6021305680014742585.jpg

Plastik kısmın olduğu taraf egzoz fanına bakacak.

Fanı genelde RAM'in olduğu yere takıyorlar ama sistemi aç sıcaklık değerlerini yük atlında olduğu halini atabilirsin.
Yazdığımı anlamadınız galiba fanı diyorum işlemci soğutucusuna takılan fanı tamam ben de biliyorum çift fanlı olduğu zaman iki taraftada fan oluyor tek fanlı olanlarda gördüklerimin hepsinde RAM'in üstüne geliyor fan onun haricinde soğutma yine aynı olur ben soğutmaz gibi bir cümle kullanmadım.

Yük altında 80 derecede çalışıyor normal mi?
Ryzen 5 5600 işlemcim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı