Kule tipi mi sıvı soğutma mı?

Sucuklu1Menemen

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5-7200U CPU 2.50GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
Intel HD Graphics 620, AMD Radeon R5 M330
12GB Ram

Poco X7 Pro
Meslek
Öğrenci
RAM
Lexar 2x16GB 5200MHZ CL28
Ekran kartı
Nvidia RTX 5070
Anakart
A620M
İşlemci
Amd Ryzen 5 7600
Bu konuda herkesin düşüncesi farklı, biliyorum. Bana göre 240 mm sıvı soğutma ile çift radyatörlü, 4 borulu kule tipi soğutucu aynı performanstadır. Ama bunun gibi bir şeyi 360 mm için söyleyemem. Sizin düşünceleriniz neler? Sıvı soğutmaya o büyük paralar değer mi? Eğer değer derseniz bir sıvı soğutma önerir misiniz? (F/P)

Bütçe düşükse, 2 bin TL'den azsa kesinlikle kule tipi. Yok ben 4-5 bin, hatta daha fazla veririm dersen elbette sıvı soğutma ama unutma, sıvı soğutucular fiyat performans olmaktan çok uzak.

Ek olarak çok uzun süreli render vs alacaksanız sıvı soğutma kullanmanızı önermem, bir yerden sonra kendini soğutamamaya başlıyor.

Bu konuda herkesin düşüncesi farklı, biliyorum. Bana göre 240 mm sıvı soğutma ile çift radyatörlü, 4 borulu kule tipi soğutucu aynı performanstadır. Ama bunun gibi bir şeyi 360 mm için söyleyemem. Sizin düşünceleriniz neler? Sıvı soğutmaya o büyük paralar değer mi? Eğer değer derseniz bir sıvı soğutma önerir misiniz? (F/P)

Hava daha mantıklı 2-3 fanli alınca çünkü sıvı soğutucular bir yerden sonra sivisi degismesi gerekiyor bu da 1000-1500TL arası masrafa denk geliyor kule tipi olunca tek yağla geç.

240mm tepe model sıvı soğutma ile 160mm tepe model hava soğutma aynı değil. Arada genelde 7 - 8 derece fark oluşuyor.

240mm tepe model sıvı soğutma ile 160mm tepe model hava soğutma aynı değil. Arada genelde 7 - 8 derece fark oluşuyor.
225w testte arctic lf iii 240mm ile phantom spirit 120 Evo arasında sadece 0.5°C fark var.

Kaliteli çift kule tipi soğutma 360mm AiO soğutmalara yakın performans gösteriyor.

Kule tipi soğutur o işlemciyi. Sıvıya gerek yok. https://www.akakce.com/islemci-sogu...ss-assassin-120-se-argb-fiyati,277759349.html Yeterli olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00