Kule tipi soğutucu nasıl takılır?

@egedurden tırnaklı blokları takmak bazen işkence oluyor. Soğutucu bloğa bağlı metallerin biri biraz daha esnek ve uzun oluyor, kısa ve görece sert olanı geçirip diğerini anakartı kırmayacak bir güçle bastırmanız lazım.

Hocam bir video izledim ikisini ekran kartına doğru monte edin diyor blokları doğru mudur ne kadar zorlasamda olmuyor.

Son durumun fotoğrafını paylaşmanız mümkün mü?

Hocam iki türlü denedim çok zor hangi yönü doğru ona göre baskı uygulayıp deneyim 2 saattir sadece sunla uğraştım.

Dosya Ekleri

• 17513695033004143256516391173897.jpg
    17513695033004143256516391173897.jpg
    207,7 KB · Görüntüleme: 22
  • 17513695292334564184962940478170.jpg
    17513695292334564184962940478170.jpg
    219,6 KB · Görüntüleme: 22
Şu anda doğru bağlamışsınız. Soğutucu bloğun da bastırarak takmaya çalıştığınız parçası ekran kartına doğru olursa, alan geniş olduğu için daha rahat olur. Bir de plastik ayakların vidalarını biraz gevşetip, soğutucuyu çentiklere taktıktan sonra vidaları tekrar dengeli olarak sıkabilirsiniz. Vidaları sıkarken de sırayla azar azar aynı ölçüde sıkarak montelerseniz, blok çok daha iyi oturur.

Şu anda doğru bağlamışsınız. Soğutucu bloğun da bastırarak takmaya çalıştığınız parcası ekran kartına doğru olursa, alan geniş olduğu için daha rahat olur. Bir de plastik ayakların vidalarını biraz gevşetip, soğutucuyu çentiklere taktıktan sonra vidaları tekrar dengeli olarak sıkabilirsiniz. Vidaları sıkarken de sırayla azar azar sıkarak montelerseniz, blok çok daha iyi oturur.

Hocam nedense şu soğutucunun çentiklerini takamıyorum dediğiniz taktiği de denedim olmuyor gibi cok bastırmakta istemiyorum olmazsa bilgisayarcıya götüreceğim.

@egedurden kasada olduğu için anakart biraz fazla esneyebilir ve fazla güç kullanmak anakarta zarar verebilir tâbii. Düz zeminde veya masa üzerinde, anakartı bir kutunun ya da kartonun falan üzerine koyarak monte etmek daha kolay olabiliyor. Dediğim gibi bu çentikliler bazen çok uğraştırıcı oluyor.

@egedurden kasada olduğu için anakart biraz fazla esneyebilir ve fazla güç kullanmak anakarta zarar verebilir tâbii. Düz zeminde veya masa üzerinde, anakartı bir kutunun ya da kartonun falan üzerine koyarak monte etmek daha kolay olabiliyor. Dediğim gibi bu çentikliler bazen çok uğraştırıcı oluyor.

Sonuda yaptım hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı