Çözüldü Kule tipi soğutucu nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zavien

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Basit soru ama internette tam cevap bulamadım. Kule tipi soğutucu nedir? Stok fan gibi bir şey mi?

Çözüm
Kule tipi soğutucu, stok fandan farklı olarak alüminyum soğutma bloğunun direkt işlemciye temas ettiği değil; iki veya daha fazla nikel kaplı bakır ısı borusu ile bağlandığı ve bunun sonucunda alüminyum kanatçıkların kule gibi dikildiği için oluşan görüntüden ismini aldığı soğutma tipi. Stok soğutucudan çok daha iyi performans gösterirler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim, kule tipi isminden anlasilacagı üzere neden kule tipi denildiği için sizlere danısmakta fayda var diye düsündüm.

Sende çok salladın şimdi milyonlarca videosu vardır internette. Yeme bizi.😃

Ya videosu varda şöyle var adam ne işe yaradıgıni söylemiyor, ben tanımını oğrenmek istedim neden kule tipi denildiğini falan vesaire o yüzden 😁😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok daha ufak ,kule tipi adı gibi kule gibi büyük. Ama soğutma konusunda iyiler ama bakır olanları. Ben Intel'in stok soğutucusu ile PC boşta 25 derece ama bu soğutucu bakır.
Eki Görüntüle 1242475

Şöyle örnek olsun oyunlarda benim sıcaklık 36 dereceyi geçmiyor ucuz bir kule tipi almak istiyorsanız M200 alabilirsiniz.

Hocam bu fotoğraftaki programın adı nedir?

Alüminyum kanatcıklardan oluşan, kanatçıkların arasına 1 veya 2 fan takılabilen nikel kaplı devasa bakır ısı borularının işlemciye direkt olarak temas ettiği, stok fandan farklı olarak ısıyı kanatçıklardan üfleyen fanlar yardımıyla soğutan, görüntüsü nedeniyle kule gibi dimdik ayakta olan, üst seviye modellerinin sıvı soğutma sistemleriyle aynı TDP değerine sahip olabildiği soğutucular kule tipi soğutucu olarak adlandırılır. En iyi kule tipi soğutuculardan birisini kullanıyorum. Gerçek bir kule.(Model: Thermal Take Frio Extreme)

Dosya Ekleri

• CLP0575_7c3871fc2a5c45189e518da1198e055d.jpg
    CLP0575_7c3871fc2a5c45189e518da1198e055d.jpg
    25,6 KB · Görüntüleme: 137
  • CLP0587_a789d4f2d94e4420be81ca6b6a674046_thum.jpg
    CLP0587_a789d4f2d94e4420be81ca6b6a674046_thum.jpg
    29,1 KB · Görüntüleme: 155
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı