Çözüldü Kule tipi soğutucu nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zavien

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Basit soru ama internette tam cevap bulamadım. Kule tipi soğutucu nedir? Stok fan gibi bir şey mi?

Çözüm
Kule tipi soğutucu, stok fandan farklı olarak alüminyum soğutma bloğunun direkt işlemciye temas ettiği değil; iki veya daha fazla nikel kaplı bakır ısı borusu ile bağlandığı ve bunun sonucunda alüminyum kanatçıkların kule gibi dikildiği için oluşan görüntüden ismini aldığı soğutma tipi. Stok soğutucudan çok daha iyi performans gösterirler.
Kule tipi soğutucunun ne olduğunu bilmeyen kişi mi var arkadaş komedi gibi konuyu hortlaşmış olcamda bu forumda çok enteresan konular var.

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Ben bilgisayarcı değilim, yılda 10 kerede kendime bilgisayar almıyorum. Bir şey hayatımda işime yaramayacaksa o konuyuda araştırmam. O bilgi benim için çöp bilgidir çünkü işime yaramayacak. Ne zamanki bilgisayar almaya karar verdim araştırdım sordum ve öğrendim. Umarım yorumum tatmin etmiştir etmediyse yaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı