Kule tipi soğutucunın fanı değişir mi?

Değişir fakat soğutucu fanı için yüksek CFM fanlar tercih edin derim. Ölçüsü de uygun olsun.

Öncelikle soğutucunun modelini de belirtir misin? Ona göre daha net bir yanıt verebiliriz. Ama genelde 120mm FAN destekleyen modellerden ise takacağın her 120mm Fan uyumlu olacaktır. Sadece @yener999 'un bahsettiği gibi özellikle CPU soğutma için kullanılan fanlarda yüksek RPM'li PWM özellikli ve iyi hava akışlı fanlar tercih edilmeli.

Eski fan ile aynı boyutta olan, PWM özellikli ve yükek CFM değerli bir fan ile değişirse çok da güzel olur :)
45 CFM özellikli fanı söküp 110'luk taktım, maşallah tam yükte işlemci 60 dereceyi hiç görmedi.

Öncelikle soğutucunun modelini de belirtir misin? Ona göre daha net bir yanıt verebiliriz. Ama genelde 120mm fan destekleyen modellerden ise takacağın her 120mm fan uyumlu olacaktır. Sadece @yener999'un bahsettiği gibi özellikle CPU soğutma için kullanılan fanlarda yüksek RPM'li PWM özellikli ve iyi hava akışlı fanlar tercih edilmeli.

Deepcool Gammaxx gte V2 CPU soğutucu, 4 ısı borulu, Intel ve AMD CPU'lar için işlemci fanı, 120 mm PWM RGB fan buna Dark Twister ya da Tornado takmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kule tipi bir soğutucunun fanı değisir mi? Takıntım var kasa fanlarin hepsinin ayni olmasi gibi.

Değişir, klipsler vardır fanları montajlamak için. Ama alacağın fanları RPM aralığının aynı veya yakın olması önemli, bir taraf daha güçlü olursa titreşim olabilir.

Alacağın fanın H2O statik basıncının yüksek olduğundan emin ol, soğutucu fanlarında bu önemli özellikle. CFM'in yüksek olmasına aşırı gerek yok ama düşük de olmasın.

Değişir, klipsler vardır fanları montajlamak için. Ama alacağın fanları RPM aralığının aynı veya yakın olması önemli, bir taraf daha güçlü olursa titreşim olabilir.

Alacağın fanın H2O statik basıncının yüksek olduğundan emin ol, soğutucu fanlarında bu önemli özellikle. CFM'in yüksek olmasına aşırı gerek yok ama düşük de olmasın.

Modelini belirtim pek bilgim yok uyar mi?

Modelini belirtim pek bilgim yok uyar mi?

RPM aralıkları farklı, ayrıca H2O statik basıncı aşırı düşük bir fan Dark Twister. Kasa fanı olarak kullanılabilir ancak.

Dark Tornado biraz daha iyi bir fan, ancak yine RPM aralıkları uymuyor.

Soğutucunun fanı Deepcool RF120.

RPM aralıkları farklı, ayrıca H2O statik basıncı aşırı düşük bir fan Dark Twister. Kasa fanı olarak kullanılabilir ancak.

Dark Tornado biraz daha iyi bir fan, ancak yine RPM aralıkları uymuyor.

Soğutucunun fanı Deepcool RF120.
Dark Tornado kullansam cok mu ısı kaybederim 10 derece falan?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı