Kule tipi soğutucuya ekstra fan eklenir mi?

Yer
Amasya
RAM
Kingstone 16GB 3600 MHz
Ekran kartı
RX 570
Anakart
ASRock B550
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba, şu an elimde Dark Freezer X93 var tek fanla çalışıyor bir de yedekte aynı fanın yedeği var bloğa bu yedek fanı da eklemek istiyorum, bu mümkün mü? Mümkünse fanın yönü ne tarafa olmalı içe mi üflemeli yoksa egzoz görevi mi görmeli?

Merhaba, şu an elimde Dark Freezer X93 var tek fanla çalışıyor bir de yedekte aynı fanın yedeği var bloğa bu yedek fanı da eklemek istiyorum, bu mümkün mü? Mümkünse fanın yönü ne tarafa olmalı içe mi üflemeli yoksa egzoz görevi mi görmeli?

Mümkün fanın arkası kasanın egzoz fanına doğru baksın.

Hocam o soğutucu işlemcinizi soğutabiliyor mu acaba?

Ön tarafta ki fan gibi olsun hocam. Arkada bulunan fan havayı tahliye etmeli çünkü.

Taktım fakat derecede değişiklik olmadı.

Hocam o soğutucu işlemcinizi soğutabiliyor mu acaba?

Boşta 35-42 stress testinde 70 derece gördüm en fazla ama CPB kapattım voltaj düşürüp 4.2 GHz'de sabit çalıştırıyorum.

Son düzenleme:
Isı yüksekse daha iyi bir soğutucu alabilirsin. 90'ı falan görüyorsa.

İki türlüde denedim ısıda bir farklılık olmadı bunun mantıklı bir açıklaması var mı acaba? :D

Bir yerde yanlışlık yapıyorsundur olmama ihtimali yok veya zaten yeterince serindir işlemci bir değişiklik olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı