Kule tipi vs sıvı soğutma

zaka1011

Femtopat
Daha fazla  
Hepsiburada'da Cooler Master'ın kule tipi toplamda 12 borulu 2 fanlı kule tipi soğutma var. Ve bir de termalright ın 240mm sıvı soğutması var. Hangisini almalıyım? Sıvı soğutmaların daha iyi olduğunu biliyorum ama 12 borulu 2 fanlı dediğimizde bayağı arada kaldım. İkisi de aynı para.

Hepsiburada'da Cooler Master'ın kule tipi toplamda 12 borulu 2 fanlı kule tipi soğutma var. Ve bir de termalright ın 240mm sıvı soğutması var. Hangisini almalıyım? Sıvı soğutmaların daha iyi olduğunu biliyorum ama 12 borulu 2 fanlı dediğimizde bayağı arada kaldım. İkisi de aynı para.
Kullanıma ve işlemciye bağlı bir durum bu. Overclock yapacaksan sıvı soğutma işini görür. Ama orta seviye de ki bir işlemciyi stok halinde kullanacaksan sıvı soğutmaya gerek yok.

Tam olarak nasıl bir sistemde kullanacağız ? sorusu saçma oluyor sanırım bu konuya. Merak ettiğimiz şey burda sadece neden fiyatları aynı doğru muyum ?

Kullanıma ve işlemciye bağlı bir durum bu. Overclock yapacaksan sıvı soğutma işini görür. Ama orta seviye de ki bir işlemciyi stok halinde kullanacaksan sıvı soğutmaya gerek yok.
Overclock yapmam

Tam olarak nasıl bir sistemde kullanacağız ? sorusu saçma oluyor sanırım bu konuya. Merak ettiğimiz şey burda sadece neden fiyatları aynı doğru muyum ?
Belki kule tipi iyi olabilirmiş diye merak ettim sadece sonuçta aynı paraya geliyor aşağı yukarı

Hocam tamamen şahsi bir konudur, çünkü böyle bir hatanın çok istisnai olduğunu biliyorum ama... ben bilgisayarımın içinde sıvı gezindirmezdim.

İşlemciden işlemciye değişir i5 13600KF işlemcimi MX-4 macun ile Thermalright Peerless Assassin 120 Max 60 derecede tutuyor kule tiplerinin ömrü daha uzun ve daha sağlamlar 2000TL maksimum fiyatlara 240mm sıvı soğutma performansında kule tipleri var ve 2000TL'ye 3500 TL'lik sıvı soğutmalara kafa tutuyorlar 360-420mm sıvı sogutmalarin sogutabilecegi i9 Ryzen 9 gibi aşırı ısınan işlemciler yoksa bence kule tipi daha mantikli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı