Kullandığım güvenlik programları yeterli mi?

cemal66

Centipat
Merhaba, ben bilgisayarımda Zemana AntiLogger+Zemana AntiMalware+Comodo Firewall+Malwarebytes Anti-Exploit kullanıyorum. Her ayda bilgisayarımı Emsisoft Emergency Kit ile taratıyorum. Kullandığım programların hepsi orijinal, bu yazılımları sisteme çok etki etmediği için tercih ettim diğer antivirüs programları fazla kaynak tüketti. O yüzden bu programları kullanıyorum yaklaşık 1 haftadır. Oyunları genelde korsan indirip oynarım fakat her zaman indirdiğim sitenin güvenilir olduğuna dikkat ederim ve tarayıcımda gizlilik ve güvenlik için eklentiler bulundururum. Sizce bu programlar bilgisayarımı korumak için yeterli olur mu?
Önerilere açığım fakat lütfen objektif olun.
İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 tane antivirüs programı yeter daha fazlası sistemi yorar.

Güvenilir korsan diye bir şey yok, kimse babasının hayrına oyun cracklemiyor. Antivirüsler zeroday açıklarına karşı zayıf. Güvenliğine önem veriyorsan lisanslı oyun ve uygulamaları tercih et.

Merhaba, ben bilgisayarımda zemana antilogger+zemana antimalware+Comodo firewall+Malwarebytes anti-exploit kullanıyorum. Her ayda bilgisayarımı Emsisoft emergency kit ile taratıyorum. Kullandığım programların hepsi orijinal, bu yazılımları sisteme çok etki etmediği için tercih ettim diğer antivirüs programları fazla kaynak tüketti. O yüzden bu programları kullanıyorum yaklaşık 1 haftadır. Oyunları genelde korsan indirip oynarım fakat her zaman indirdiğim sitenin güvenilir olduğuna dikkat ederim ve tarayıcımda gizlilik ve güvenlik için eklentiler bulundururum. Sizce bu programlar bilgisayarımı korumak için yeterli olur mu?
İyi sosyaller.

Hocam öncelikle korsana destek yok onu belirtiyim. Kaspersky CEO'su bile bu kadar güvenlik uygulaması kullanmıyordur diye düşünüyorum. Sadece Windows Defender bile çoğu işi halledebiliyor. Paranoyak olmaya ve gerçekleşmeyen şeyleri büyütmenize gerek yok. Ha illa ben çok güvenlikli, tam teçhizatlı bilgisayar kullanacağım diyorsanız gidin Linux yükleyin. Tabii linuxada virüs bulaşabilir ama piyasadaki virüslerin %95'i Windows için. Paranoyaklıktan da kurtulun derim.

Yasadışı işler yapanlar bile daha az güvenlik uygulaması kullanıyorlar.

Ne yaparsanız yapın yaptıklarınızın izi internette bir şekilde kalacak zaten. Bu hiç kimsenin kontrol edebileceği bir şey değil. Kontrol edemeyeceğiniz bir şey için bu kadar kendinizi hırpalamayın.

Merhaba, ben bilgisayarımda Zemana AntiLogger+Zemana AntiMalware+Comodo Firewall+Malwarebytes Anti-Exploit kullanıyorum. Her ayda bilgisayarımı Emsisoft Emergency Kit ile taratıyorum. Kullandığım programların hepsi orijinal, bu yazılımları sisteme çok etki etmediği için tercih ettim diğer antivirüs programları fazla kaynak tüketti. O yüzden bu programları kullanıyorum yaklaşık 1 haftadır. Oyunları genelde korsan indirip oynarım fakat her zaman indirdiğim sitenin güvenilir olduğuna dikkat ederim ve tarayıcımda gizlilik ve güvenlik için eklentiler bulundururum. Sizce bu programlar bilgisayarımı korumak için yeterli olur mu?
İyi Sosyaller.
Hoca beni ilgilendirmez ama meraktan soruyorum, bilgisayarda ne saklıyorsunuz?

Hocam birbirimizi kandırmayalım eğer ki korsan indiriyorsanız bu antivirüsler nereden indirirseniz indirin korsanlara uyarı verip direkt silecektir bir tanesi bile geçemez. Crack yazılımları direkt patlatıyor çünkü.
Benim düşüncem Windows'unki yeterli ya da bir BitDefender + 6 aylık key alırsanız 20-30 TL'ye yeterlidir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı