Kullandığımız sistemleri yazalım

Sapphire RX 5700 XT Nitro+
Ryzen 3800X OC @4.35GHz
Gigabyte X570 Aorus Elite
XPG D60G 16GB OC @3733MHz CL16
High Power Performance 750W Gold
Aerocool Airhawk Duo

Sisteminden memnunum, şubat ayından beri kullanıyorum. Silverstone PF240 sıvı soğutmasını alıp işlemciyi 4.5GHz OC yapmayı düşünüyorum. ardından da bir Samsung 970 Evo düşünüyorum. Sistemde keşke dediğim bir şey yok. Ama ben sistemi toplarken Corsair 465X kasası olsa onu alırdım çok güzel bir kasa bence. Bir de sistemi şuan topluyor olsam Msi B550M Mortar anakartı ve Cooler Master MB311L kasasıyla mATX sistem yapardım. Benim sistemi topladıktan sonra mATX sistemler hoşuma gitmeye başladı :D
Güç kaynağı işlemci kablosunun kısa gelmesi gibi bir durum oldu mu?

ITX sistem projemi iptal ettim, çok sıkış tepiş olacaktı ve yine ağır olacağından hacim dışında değişen bir şey olmayacaktı. Zaten araca kalabalık binmediğimizde arka koltukları da bagaj olarak kullanıyorum, o yüzden pek sorun olmuyor bunu taşımak ağırlık dışında. Ekran kartının iki tanesini üst model sıfır 2080Ti fiyatına aldım, yurtdışı kartlar, KFA2 diye geçiyor hatta. Bu kartın alışılmışın dışında bir soğutması var: İçinde sıvı da olan Vapor Chamber yöntemiyle soğutuluyor. İnternetteki testlerde GXT ile GPU`da 7-8 VRAM`de 4-5 derece fark vardı, termal macun yenilemesi yaparak daha da düşürdüm. Bu kartın bir can alıcı noktası daha var: Özel sıvı soğutma ile 380W TDP`ye çıkabiliyormuş, stok soğutmayla da 300W`a çıkmışlar. Kartın referans PCB olduğunu da hatırlatayım. Kartın görünüşü de resimlerdeki gibi değil, çift katman pleksimsi malzeme yan ve fan ışıklarını açınca muazzam görünüyor. Oyun performansında çoklu ekran kartından dolayı kayıp yaşansa da diğer kullanımlar için 3000 serisi öncesinde ucuza bulursan kaçırma. Kartı almayı düşünüyorsan şu incelemeyi mutlaka oku: KFA2 GeForce RTX 2080 Ti OC in test - a whopping 380 Watt Power Limit with RGB planking | igor'sLAB
380w HOF PCB'si kaçmış içine ama 😉 İncelemeyi sanırım inceden okumuştum güzel kart ama ısınıyor. Siz kartan memnun musunuz?

Bululalım iyi güzel de buna takacak sistem yok 😞

380W HOF PCB'si kaçmış içine ama 😉 İncelemeyi sanırım inceden okumuştum güzel kart ama ısınıyor. Siz kartan memnun musunuz?

Bulalım iyi güzel de buna takacak sistem yok 😞
Ben karttan memnunum açıkçası, termal macun ve ped değişimi de iyi fayda etti. Bunun için ucuz yollu sistem arıyorsan yurtdışında veri merkezlerinden ve iş istasyonlarından çıkma E5 269X V4 işlemciler bulunuyor, yerel piyasadan bir X99 anakart ile birleştirerek iyi performans alabilirsin. 2080Ti NVL bütçeni aşıyorsa iş için Vega 64 CrossFire da bakım ve ayarlamalar ile iyi bir fikir olabilir.

Ben karttan memnunum açıkçası, termal macun ve ped değişimi de iyi fayda etti. Bunun için ucuz yollu sistem arıyorsan yurtdışında veri merkezlerinden ve iş istasyonlarından çıkma E5 269X V4 işlemciler bulunuyor, yerel piyasadan bir X99 anakart ile birleştirerek iyi performans alabilirsin. 2080Ti NVL bütçeni aşıyorsa iş için Vega 64 CrossFire da bakım ve ayarlamalar ile iyi bir fikir olabilir.
Lise öğrencisiyim 🙂

Yakın zamanda Çin üzerinden Xeon E5 V3 işlemcileri baktım araştırırken birde Çin işi ITX anakart görünce iyice gaza geldim ama sınavlar yaklaştığı için pek mümkün değil.

Lise öğrencisiyim 🙂

Yakın zamanda Çin üzerinden Xeon E5 V3 işlemcileri baktım araştırırken bir de Çin işi ITX anakart görünce iyice gaza geldim ama sınavlar yaklaştığı için pek mümkün değil.

Ben de onları araştırdım. En uygunu fiyatıyla E5 2620 V3 oldu benim için diğerleri çok pahalı geldi. E5 2620 V3 işlemcisine overclock yapılınca 4.0 GHz'e R5 2600 perfonması veriyordu.

Ben de onları araştırdım. En uygunu fiyatıyla E5 2620 V3 oldu benim için diğerleri çok pahalı geldi. E5 2620 V3 işlemcisine overclock yapılınca 4.0 GHz'e R5 2600 perfonması veriyordu.
O işlemciye anca 3.2 Turbo Unlock (All Core) gördüm 4.0 onun için pek mümkün değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı