Kullandığınız altyapı nedir?

Kullandığınız alt yapı nedir? (Kullanmak zorunda kaldığınız?)

• ADSL

• VDSL

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
FTTB'de 100 üstünü vermiyor kısıtlıyorlar diye biliyorum? kullananlar böyle söylüyor gigabit nasıl oluyor? arkadaşın binasında var oda 100 üstü alamıyordu diye hatırlıyorum. Bizim buraya da fiber diye FTTB çekiyorlar şuan.
Switch portları 1 Gbps destekliyse rahatça verebiliyorlar. Bu da aslınra fiberden farksızdır. FTTH'den farkı ONT cihazı dairenizde değil, bodrum kattadır. Switch'ler ONT görevini görebilir.

Gigafiber olsa bile 1 gigabit alamıyorsun çünkü örnek DSLAM 1 Gigabit kaldırıyor evlere dağılan 1 Gigabitten düşüyor çok zırva bir sistem.
1 Gigabit hızı tam olarak FTTH sistemde de alamıyorlar. Arkadaşım FTTH kullanıyor, 1 GBPS hediye edildiği zaman test yaptık. Sonuçlar aynı çıkıyor.
500 Mbps başvurup 100 Mbps sabit aldığını söyleyen yüksek hız veremiyorlar diyen çok şikayet var.
100 mbps sabit alıyorsa mutlaka darboğaz yaratan bir port vardır bence. Ben bu hediye döneminde böyle bir sıkıntı yaşamadım.

Bana üstünde DATALAN CAT6 Ultra high quality L9ZH yazan kabloyu bedavaya çektiler. Kaç damarlı onu bilmiyorum. Ayrıca birinden bir şey rica ederken kullandığınız üslüba dikkat etmenizi öneririm. Her ISS'nin prensibi aynı olabilir ama uygulamaya geçiriş şekilleri farklı oluyor. O yüzden bana çektiler diye sana da çekeceklerinden emin olamam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı