Kullandığınız ekran kartı ve işlemci nedir?

Merhaba arkadaşlar. Kullandığınız ekran kartı ve işlemci nedir? Kullandığınız ekran kartı ve işlemciden memnun musunuz? Aslında genel olarak bir yorum yaparsanız, öneri arayanlar için de genel bir bilgi olmuş olur. Sisteminizle daha çok hangi oyunları oynuyorsunuz? Yeterli oluyor mu? Bir iki satır yazarak geçiştirmeyin. Herkes için bilgi olmuş olsun. İyi sosyaller!

Sanırım forumdaki en kötü işlemci ve ekran kartı benimki olmalı yorum yapmıyorum.
İşlemci: AMD Phenom(tm) llx4 965 3.4 GHz.
Ekran kartı: NVIDIA 9800 GT.

5600 ve RX 6650 XT kullanıyorum, zamanı gelince tamamen AM5 yeni bir sistem kuracağım.

R5 5600 - RTX 3060 kullanıyorum. GTX 1050 - R5 1400'den sonra çağ atladım resmen :D ileride AMD GPU hayalim var, RX7600 mesela ben 3060 alırken olsaydı onu alırdım. 9.000 TL'ye 4060 performansında ve ROG STRIX GPU satılıyordu.

Hocam hazır NVIDIA kullanıyorsunuz macera aramaya gerek yok bence. 😃

RX 7800 XT ve Ryzen 5 5600 kullanıyorum gayet memnunum, AM5 geçip işlemcimi Ryzen 7 7800x3D ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Hocam maceradan kastınız nedir?

NVIDIA tarafında düzgün ve oturmuş bir yazılım var ancak AMD tarafında her ne kadar WattMan veya Black screen gibi sorunlar düzelmiş olsa da hala Micro stutter gibi olaylar oyunları oynanmaz hale getirebiliyor, bu sebeple kullanıcısı olarak tavsiye etmem ancak alınmasına da karşı değilim.

NVIDIA tarafında düzgün ve oturmuş bir yazılım var ancak AMD tarafında her ne kadar WattMan veya Black screen gibi sorunlar düzelmiş olsa da hala Micro stutter gibi olaylar oyunları oynanmaz hale getirebiliyor, bu sebeple kullanıcısı olarak tavsiye etmem ancak alınmasına da karşı değilim.

Arkadaşımda 4070 Super var bilgisayarı daha yeni aldı oyundayken vs. bir anda ekranı donuyor ve kasanın düğmesinden bilgisayarı yeniden başlatması gerekiyor ve bu sürekli oluyor. Fakat ben "sorunlu" diye adlandırılan AMD driverları ile bir sorun yaşamıyorum.

Arkadaşımda 4070 Super var bilgisayarı daha yeni aldı oyundayken vs. bir anda ekranı donuyor ve kasanın düğmesinden bilgisayarı yeniden başlatması gerekiyor ve bu sürekli oluyor. Fakat ben "sorunlu" diye adlandırılan AMD driverları ile bir sorun yaşamıyorum.

Bu durumda şans devreye giriyor, ben 3 defa AMD kart kullandım sorunsuz denen 6000 serisinde milyon tane sorun yaşarken sorunlu denen 500 serisinde "hiç" sorun yaşamadım.

Tabii mevcut kartımı servise gönderip değişim kararı çıktıktan sonra sorunlarım büyük ölçüde düzelmişti.

@FozyMen, @Durmazzali47 sisteminiz hakkında biraz yorum yapar mısınız?
Hâla daha gideri var. Çoğu oyunu doğru ayarlar ile en kötü 40 fps gibi değerlerde oynayabiliyorum. Aslında burada Rdr2 benim için bir sınır. O oyundan daha fazla hatta çok çok daha fazla sistem isteyen oyunlar çıktı son iki yılda. Sistemim onları kaldıramıyor maalesef. GTX olduğu için DLSS özelliğine sahip olmamak da üzücü bir durum.

Sonuç olarak şimdilik fena değil desem de iki sene sonra kötü diyeceğim bir ekran kartına sahibim. En büyük üzüntüm zamanında azcık daha para koyup RTX 2060 almamış olmak.
Diyorlarsa ki düşük bütçem var Ali ne yapayım, benim ekran kartını alabilirler. Yiğidi öldür hakkını yeme steam'deki çoğu oyunu oynatıyor aslanım.

5600 ve RX 6650 XT kullanıyorum, zamanı gelince tamamen AM5 yeni bir sistem kuracağım.

Hocam hazır NVIDIA kullanıyorsunuz macera aramaya gerek yok bence. 😃
Hocam ne bileyim, F/P GPU’lar bence. Mesela 7900GRE güzel geldi. Ama bir de boşta fazla güç çekiyorlarmış sanırım. Benim de GPU değişmem hemen olmaz. 2-3 tane yeni AMD ve NVIDIA nesli çıkar.

5500 ve RX 6650 XT kullanıyorum. Karttan ve işlemciden genel olarak memnunum. FSR şuan da berbat ötesi performans üzerinde hiç bir değişiklik yaratmıyor ama FSR 3 ile bunu düzelteceklerini umuyorum. AFMF 2 beni çok tatmin etti. Oyunlarda FPS, 2 katına çıktı diyebilirim. AFMF'den çok memnunum.

Ryzen 5 3600 ve GTX 1650 kullanıyorum. Hikayeli oyunlar oynarım. Ekran kartı yeni çıkan oyunlarda yetersiz kalıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı