Kullanıcı değiştirme sonrası eski düzenimin bozulması

• Konuyu başlatan aydos
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.132

aydos

Hectopat
Makaleler
1
Sorunumu anlatmaya çalışacağım. Umarım çözebiliriz. Max Payne 3 oyununda karşılaştığım bir hata sonrası aşağıdaki makaledeki işlemleri uyguladım. Öncesinde sistem geri yükleme noktası oluşturdum.
Yeni açtığım yönetici hesabıyla oturum açıp dizin ismini değiştirdikten sonra asıl hesabıma geçince e-postalar, şifreler arka plan gitmişti. Arama kısmına yazılmıyordu. Sistem geri yükleme yaptım. Sonuç aşağıdaki gibi. Oyunlarım vs. yüklü fakat bütün resimler, ayarlar hesaplar girmiş. Mesela mail uygulamasındaki bütün ayarlar gitmiş. Google'daki hesaplarım gitmiş. Windows'da kullandığım Microsoft hesabımın fotoğrafı falan da gitmiş. Nasıl düzeleceği hakkında bir fikriniz var mı? Ekran görüntüsü alınca bildirim gelirdi. Mesela sağ alt kısımdaki bildirim panelinde hiçbir ayarı açamıyorum. Bluetooth falan hak getire. Anlayacağınız değişik bir durum oldu anlatabilmişimdir umarım. Sorularınız olursa yanıt vereceğim. Ekran görüntüsü aracıyla aldığım ekran görüntülerine de ulaşamıyorum şu an. Konumu girdiğimde hata veriyor. Telefondan çektim onun için resimleri. Temp dosyalarının yeri de değişmiş sanırım, bilmiyorum, bayağı bir ayar bozuldu sanırım.

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

Sorunumu anlatmaya çalışacağım. Umarım çözebiliriz. Max Payne 3 oyununda karşılaştığım bir hata sonrası aşağıdaki makaledeki işlemleri uyguladım. Öncesinde sistem geri yükleme noktası oluşturdum.
Yeni açtığım yönetici hesabıyla oturum açıp dizin ismini değiştirdikten sonra asıl hesabıma geçince e-postalar, şifreler arka plan gitmişti. Arama kısmına yazılmıyordu. Sistem geri yükleme yaptım. Sonuç aşağıdaki gibi. Oyunlarım vs. yüklü fakat bütün resimler, ayarlar hesaplar girmiş. Mesela mail uygulamasındaki bütün ayarlar gitmiş. Google'daki hesaplarım gitmiş. Windows'da kullandığım Microsoft hesabımın fotoğrafı falan da gitmiş. Nasıl düzeleceği hakkında bir fikriniz var mı? Ekran görüntüsü alınca bildirim gelirdi. Mesela sağ alt kısımdaki bildirim panelinde hiçbir ayarı açamıyorum. Bluetooth falan hak getire. Anlayacağınız değişik bir durum oldu anlatabilmişimdir umarım. Sorularınız olursa yanıt vereceğim. Ekran görüntüsü aracıyla aldığım ekran görüntülerine de ulaşamıyorum şu an. Konumu girdiğimde hata veriyor. Telefondan çektim onun için resimleri. Temp dosyalarının yeri de değişmiş sanırım, bilmiyorum, bayağı bir ayar bozuldu sanırım.

Eki Görüntüle 933257

Eki Görüntüle 933259

Eki Görüntüle 933261
Yeni açtığınız hesaba geçiş yapın ve o bozduğunuz ismi tekrar düzeltin. Yani eski haline geri getirin. Kullanıcı klasöründeki ismi değiştirirseniz haliyle önceden yüklemiş olduğunuz uygulamalarda sorun yaşarsınız, çünkü uygulamalar yeni adı tanımaz. Onlar eski adı biliyor. :)
Kolay gelsin.

Yeni açtığınız hesaba geçiş yapın ve o bozduğunuz ismi tekrar düzeltin. Yani eski haline geri getirin. Kullanıcı klasöründeki ismi değiştirirseniz haliyle önceden yüklemiş olduğunuz uygulamalarda sorun yaşarsınız, çünkü uygulamalar yeni adı tanımaz. Onlar eski adı biliyor. :)
kolay gelsin.

Sistem geri yükleme yapınca yeni açtığım hesap gitti. Şu an bozduğum isim var zaten. Teşekkürler yanıtınız için.

Sistem geri yükleme yapınca yeni açtığım hesap gitti. Şu an bozduğum isim var zaten. Teşekkürler yanıtınız için.
Yerleşik administrator hesabını etkinleştirerek sorunu çözmeyi deneyin. Bunun için aşağıdaki komutu yönetici olarak başlattığınız cmd penceresine girin.
Yerleşik Administrator hesabını etkinleştirme kodu:
Kod:
net user administrator /active:yes
Yerleşik yönetici hesabını etkinleştirdikten sonra oturumunuzu kapatın ve Administrator kullanıcısına geçiş yapın. Adını bozduğunuz klasörün adını bu şekilde eski haline getirmeyi deneyin. Administrator kullanıcısıyla işiniz bitince Administrator kullanıcısını ikinci komutu girerek devre dışı bırakın.
Yerleşik Administrator hesabını devre dışı bırakma kodu:
Kod:
net user administrator /active:no
Kolay gelsin.

Yerleşik administrator hesabını etkinleştirerek sorunu çözmeyi deneyin. Bunun için aşağıdaki komutu yönetici olarak başlattığınız CMD penceresine girin.
Yerleşik administrator hesabını etkinleştirme kodu:
Kod:
Net user administrator /active: Yes.
Yerleşik yönetici hesabını etkinleştirdikten sonra oturumunuzu kapatın ve administrator kullanıcısına geçiş yapın. Adını bozduğunuz klasörün adını bu şekilde eski haline getirmeyi deneyin. Administrator kullanıcısıyla işiniz bitince administrator kullanıcısını ikinci komutu girerek devre dışı bırakın.
Yerleşik administrator hesabını devre dışı bırakma kodu:
Kod:
Net user administrator /active: No.
Kolay gelsin.

Hocam az önce resimlerimi vs. c>kullanıcılar> farklı bir kullanıcı klasöründe buldum. Asıl kullanıcı hesabım ile (yönetici olan) resimlerin vs. olduğu kullanıcı klasörünü birleştirdim. Her şey yerine geldi fakat hala nedense içime sinmedi. Microsoft hesabıyla bilgisayarım senkronize olamıyor gibi sanki. Profil resmim yok. Şifrelerim vs. gitmiş. Bu önerdiğiniz işlemi biraz daha açıklayabilir misiniz? Şu an ne yapmalıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı