Kullanıcılar için sanal 7.1 faydalı mı yoksa faydasız mı?

Gerçek 7.1 kulaklık olan Asus Rog Centurion kullandım 8 ay kadar. Pratikte yön kasılmıyor o küçücük hoparlörlerle. Üstelik küçük sürücüler sesi kalitesiz veriyor. Film ve özellikle müzikte berbatlar.
Sanal surroundı uygulayan yazılımların iki yaklaşımı var kabaca.
Biri ses seni sarsın diye sesi dağıtıyor. Film ve müzikte iyi oluyor ama müzikte şarkının orjinalini bozuyor. Arka planda kalması istenen ses veya enstürman öne çıkıyor vs.
Diğeri sesi topluyor. Oyun için aradığımız bir özellik. Ses kaynağı belirginleşmeli ve biz de oyunda yönümüzü değiştirdikçe ses kaynağındaki değişmelerden sesin kaynağını doğru sezebilelim. Gerçek hayat deneyiminde ses kaynağına ne oluyorsa ona benzer değişimler yaşatan sanal surrounda sezgisel olarak daha kolay alışırız.
Eğer oyun motoru stereo ses veriyorsa sanal surround çok ters tepiyor. Tarkov oyunu buna örnek. Kaliteli oyun ses motorları ses kartları ve USB kulaklıklarının yaptığı sanal surround işini kendisi yapıyor zaten. Tek yapmanız gereken kulaklık için oyunda doğru ses ayarını seçmeniz ve oyununa göre EQ ile istediğiniz sesleri ön plana çıkarmaya çalışmanız.
 

Bunlar vardı unutmuşum benim hatam. Ki bu ürünlere para vermek pek akıl karı değil bence. Kullanmam ben şahsen bedava verilmediği sürece.


Benim ürünüm dediğiniz sesi yayan tipte ve oyunlarda cidden kötü oluyor. Müzik kısmında o kadar kötü değildi açıkçası bassın vurması ve genel olarak tek kulağım açık kullanmam da buna etkili olmuş olabilir.

Konuda belirttiğim ürünler 7.1 anlamında başarılı ama ben yine de 7.1 açma olayının meraktan yapılmasını tavsiye ederim. Var diye açıp öyle kullanmak cidden saçmalık.

Ben 7.1 ile kullanıyorum yalan yok 2 sebebim var yukarıda bahsettiğim üzere ki bazen kapayıp kullanıyorum o kadar rahatsız ediyor ki anlatamam.

Elimde yüksek seviye bir ürün olmadığından sizin dediğiniz toplama mı yoksa yayma mı olduğunu test edemiyorum.

Bu akşam herhangi bir oyuna girmezsem şu KZ EDX'i EQ ile kendi zevkime göre ayarlayacağım birkaç oyunda da deneyip yeni bir konu ile buraya geleceğim zaten.
 
Son düzenleme:

1. dezavantaj olarak bahsettiğin şey kayıtların streo alınmasından dolayı olabilir mi?

streo kullanan oyuncuların performansında düşüş olması muhtemel, duyma yetisinin konfor alanında kendini geliştirmesi beklenemez
 
1. dezavantaj olarak bahsettiğin şey kayıtların streo alınmasından dolayı olabilir mi?

Olabilir ancak dezavantaj dezavantajdır sebebi her ne olursa olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…