Kullanıcıların Forum İçi Diğer İnsanlara Karşı Tutumu

• Konuyu başlatan GlorfindeI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 58
  • Görüntüleme 4.123
14 yaşındaki biri 30 yaşındaki birinin tecrübesine sahip olamaz. Ne kadar takip ederse etsin. Tahmin ediyorum ki siz de 14-15 yaşındasınız.
Dostum ben 9 yıl Bodrum'da yaşadım. Otel müdürü bir tanıdığımızın oğlu vardı. Babası çocuğa yazları para vermiyordu otelde kendince ufak tefek işler veriyor. Parasını kazanmasına izin veriyordu. Bak o çocuk otelin giderleri nelerdir, müşteriyle nasıl iletişim kurulur, ürün nasıl pazarlanır, restaurantta kuver nasıl açılır bunların hepsini yemişti daha o yaşta. Üniversitede insanlara merhaba diyecek cesareti olmayan, hangi eliyle çatal bıçak tutulur onu bile bilmeyen adamı karşılaştır bi. Adama soruyorum bak mezun olmadan bir yıl önce. NewYork nerededir diyorum Amerika hariç her cevabı veriyor adam. Yaş hikaye.

Dostum ben 9 yıl Bodrum'da yaşadım. Otel müdürü bir tanıdığımızın oğlu vardı. Babası çocuğa yazları para vermiyordu otelde kendince ufak tefek işler veriyor. Parasını kazanmasına izin veriyordu. Bak o çocuk otelin giderleri nelerdir, müşteriyle nasıl iletişim kurulur, ürün nasıl pazarlanır, restaurantta kuver nasıl açılır bunların hepsini yemişti daha o yaşta. Üniversitede insanlara merhaba diyecek cesareti olmayan, hangi eliyle çatal bıçak tutulur onu bile bilmeyen adamı karşılaştır bi. Adama soruyorum bak mezun olmadan bir yıl önce. NewYork nerededir diyorum Amerika hariç her cevabı veriyor adam. Yaş hikaye.
Tecrübeden kastım bu değil... 30 Yaşındaki kişi o yaşa kadar ne darbeler ne sıkıntılar görüp geçirmiştir... 14 Yaşındaki ise sadece 15 Temmuzu görmüştür. Demek istediğim şey bu.

Tecrübeden kastım bu değil... 30 Yaşındaki kişi o yaşa kadar ne darbeler ne sıkıntılar görüp geçirmiştir... 14 Yaşındaki ise sadece 15 Temmuzu görmüştür. Demek istediğim şey bu.

Haklısın. Benim kardeşim de bu sene o yüzden özenip tiyatro kulübüne başvurdu demek ki...

Bir de @foreignersgod gibi kendini komik sananlar var ki her mesaja gereksiz ahaha emojisi atiyor. Anlıyorum ıssızsin, enerjini atmaya calisiyorsun da bu kadar da üst sınırı zorlama, bak dayanamıyorum raporluyorum. Bir gün alacaksınız cevabınızı yönetimden :)
Ben dün raporladım aynı sebeple farklı birini, kendim koca bir gün ban yedim. Halbuki karşı tarafa bir hakaretim de olmadı, aksine kendisi bizlere "Sorunlu insanlarsınız" demişti :)
Valla bu saatten sonra kimseyi raporlamam, durumu kabullenmiş durumdayım. Kim ne istiyorsa atabilir. Ezikliği, sindirilmeyi kabul etmiş bulunmaktayım. Yararlı insan ile yararsız insanı, forumun seviyesini korumayı hedefleyen insan ile forumun içine etmeyi hedefleyen insanı ayırt edemiyorlar çünkü. Bu sebeple başıma kötü bir olay gelirse sana şikayet ederim artık :)

Ben dün raporladım aynı sebeple farklı birini, kendim koca bir gün ban yedim. Halbuki karşı tarafa bir hakaretim de olmadı, aksine kendisi bizlere "Sorunlu insanlarsınız" demişti :)
Valla bu saatten sonra kimseyi raporlamam, durumu kabullenmiş durumdayım. Kim ne istiyorsa atabilir. Ezikliği, sindirilmeyi kabul etmiş bulunmaktayım. Yararlı insan ile yararsız insanı, forumun seviyesini korumayı hedefleyen insan ile forumun içine etmeyi hedefleyen insanı ayırt edemiyorlar çünkü. Bu sebeple başıma kötü bir olay gelirse sana şikayet ederim artık :)
Hangi sebepten dolayı ceza aldınız ki? Şu sıralar raporlara doğru işlem yapılmadığının ben de farkındayım, az önce başka bir konuda da yazdım durumu. Bu raporlarla ilgilenenler yeni başlayan moderatörler ise lütfen emin olmadığınız konuları diğer yetkililerle paylaşın.

14 yaşındaki biri 30 yaşındaki birinin tecrübesine sahip olamaz. Ne kadar takip ederse etsin. Tahmin ediyorum ki siz de 14-15 yaşındasınız.
Tecrübe/deneyim ile bilgi farklı bi şeydir. Tâbi 30 yaşında olan daha tecrübeli olacaktır ancak bu demek değildir ki 15 yaşındaki 30 yaşından illa daha bilgisiz olsun. Tabi bu 15 yaşındakinin 30 yaşındakinden daha bilgili olacağı anlamına da gelmez.

Bu aynı "tüm kadınlar para göz ve güvenilmezdir." demek gibi, ama insanı para göz ve güvenilmez yapan şey onun cinsiyeti değil, onun kişiliği ve yaşadıklarıdır.

Ayrıca bi çocuğun bir bilgiyi kulaktan dolma bir şekilde anlayıp tamamen öyle düşüneceğine burada tartışıp anlaması, farklı fikirleri de görmesi, yorumlaması daha iyi olmaz mı?

Hangi sebepten dolayı ceza aldınız ki?
Üslup konusunda ceza aldım ancak kullandığım en sakıncalı kelime şebeklik yapıldığını söylemekti. Kaldı ki kasıtlı olarak, insanın sinirini bozmak üzre davranış sergiledikleri ortada :) Yine de kabak bizim başımıza patladı, nasıl oldu bu iş anlamadım :) Güldüğüme bakma tabi insanın kanına dokunuyor az da olsa böyle durumlar. Bu mecranın iyiliğinden başka bir şey düşünmeden hareket ediyoruz sonuçta, şebeklik yapmasalar kimseye şebek demezdim durup dururken.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı