Kullanılabilir limiti arttırıp taksitli alışveriş yapılırsa ödeme planı nasıl olur?

melandre

Hectopat
Daha fazla  
Kredi kartının bana verdiği kullanılabilir limit 40.000TL. Diyelim ki ben 80.000TL fiyatı olarak ürünü 10 ay taksitle ayda 8.000TL ödeyerek almak istiyorum.

Kredi kartıma nakit olarak 40.000TL yatırdığımda kullanılabilir limitim 80.000TL olacak.

Sorum şu: 40.000TL'yi nakit olarak yatırdığım için aylık ödeyeceğim taksit miktarımdan bu miktar düşerek mi ekstreme yansıyacak? Yoksa ilk aylar bu 40.000TL'yi otomatik ödenmiş olarak mı gösterecek?

Yani benim 10 aylık ödeme planım nasıl olacak bu durumda?

Kart limitini nakit para yatırarak yükseltme diye bir şey yok ki parayı yatırdığınız şeyi sonra taksitle niye ödeyesiniz ? 80k'lık bir ürünü 40k nakit+40k taksit ile alabilirsiniz. 40k'yı kaç taksite böldüyseniz onu taksit taksit ödersiniz.

Kartın limiti 40K ise 40K'dır para yatırarak üzerine çıkamazsın. Ne zaman banka o limiti 80K'ya kendisi yükseltir ancak o zaman bu fiyattan taksit yapabilirsin.
Not: İş Bankası gibi bazı bankalar izin veriyor.

Hayır, limitin üzerinde ödeme yapıp kullanılabilir limiti arttırıp taksitli alışveriş yapılabiliyor.

Kart limitini nakit para yatırarak yükseltme diye bir şey yok ki parayı yatırdığınız şeyi sonra taksitle niye ödeyesiniz? 80K'lık bir ürünü 40k nakit+40k taksit ile alabilirsiniz. 40K'yı kaç taksite böldüyseniz onu taksit taksit ödersiniz.

Bahsettiğim şekilde kullanılabilir limit artıyor ve taksitli alışveriş yapılabiliyor hocam.

Ahahaha. Benim sorum ödeme planımın nasıl olacağı. Bilmiyorsan yorum yazmanın bir manası yok. Mesaj atmak için atmayın şu konulara.

Son düzenleyen: Moderatör:
@melandre kaç tane kredi kartı kullandım 1 tanesi bile böyle bir opsiyon sunmadı sen diyorsun sunuyor. Olduğunu iddia ediyorsan ödeme planını en iyi senin söylemen gerekmez mi sonuçta yapmışsın bunu.

Kredi kartının bankası öyle bir opsiyon sunmaz zaten durduk yere. Sen ödeme yapıp limitini arttırırsan gidip alışverişini yaparsın.

Ben bu şekilde tek çekim yaptım defalarca. Bu yöntemle taksitli alışveriş yapmadığım için ödeme planımın ne olacağını soruyorum zaten.

Eğer sorumun cevabını biliyor olsam zaten konu açmam. Bir daha söyleyeyim, bilmediğiniz bir şey hakkında sırf yorum yazmak için yorum yazmayın. Bir konuya yazmadığınızda bir yerinizden bir şey eksilmez merak etmeyin :D

Son düzenleyen: Moderatör:
@melandre tek çekimi direkt kredi kartından mı yapıldı yoksa debit kart gibi bağlı olduğu hesaptan mı? Biliyorum da yazıyorum yeğenim dediğin gibi bir olay hiç görmedim duymadım. Millet kredi kartı limitini artırmak için bir tarafını yırtıyor, sen diyorsun istediğim kadar nakit atarım limit de buna göre yükselir.

Bana göre tek opsiyon alışveriş yapacağın yere 40K nakit kalanı da 40K taksitli şekilde karttan çektirmek olacaktır.

@melandre tek çekimi direkt kredi kartından mı yapıldı yoksa debit kart gibi bağlı olduğu hesaptan mı? Biliyorum da yazıyorum yeğenim dediğin gibi bir olay hiç görmedim duymadım. Millet kredi kartı limitini artırmak için bir tarafını yırtıyor, sen diyorsun istediğim kadar nakit atarım limit de buna göre yükselir.

Bana göre tek opsiyon alışveriş yapacağın yere 40K nakit kalanı da 40K taksitli şekilde karttan çektirmek olacaktır.
Ziraat Bankkart Combo, Akbank.

Senin bahsettiğin limit arttırma ile benim dediğim aynı şey değil. Debit mebit de kullanmıyorum zaten. Ziraat ve Akbankın normal kredi kartlarını kullanıyorum.

Ayrıca 40.000TL'yi nakit, diğer 40.000TL'yi de kredi kartıyla taksitle ödemeyi ben de biliyorum :D

Bir sebebi var ki bu şekilde olursa ödeme planı nasıl olur onu soruyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı