Kullanılabilir RAM miktarı ayarlama

BatuHan999

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni topladığım APU sistemimde B450M A Pro Max anakart var. 2x4 2800MHz RAM'lerim takılı. Ve kullanılabilir RAM miktarı 5,95. Önyükleme ayarlarında tik kaldırma vb şeyleri yaptım fakat sonuç alamadım. Tek çare BIOS gibi duruyor. Fakat anakartımın BIOS kullanılabilir RAM ayarlama videosunu bulamadım. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
APU olduğundan dahili grafik biriminiz mevcut belleklerinizden kullanıyor. Ayrıca ekran kartı alıp dahili grafik yongasını iptal etmeniz gerek.

APU olduğundan dahili grafik biriminiz mevcut belleklerinizden kullanıyor. Ayrıca ekran kartı alıp dahili grafik yongasını iptal etmeniz gerek.

Önümüzdeki 1-2 sene eğer durumlar değişmez ise ekran kartı alamayabilirim. Bu miktar ayrımı performansıma çok eksi bir sorun yaratmaz değil mi?

Önümüzdeki 1-2 sene eğer durumlar değişmez ise ekran kartı alamayabilirim. Bu miktar ayrımı performansıma çok eksi bir sorun yaratmaz değil mi?

Zaten 2 GB RAM'i kullanmak için ekran kartı almak yerine direkt RAM almak daha mantıklı :)
O sizin kullanımınıza bağlı, benim bunu size sormam lazım. 6 GB RAM size günlük kullanımda sorun yaratır mı? Eğer cevabınız evetse mevcut belleklerinizi satıp 2x8 Dual kit almanızı öneririm. Yine 2 GB IGPU'ya gider, kalan 14 GB'ı kullanılabilir olur.

Ön yükleme ayarları sınırlamak içindir. Orayı ellemeyin. Sizin durumda değerler normal. 2X8 GB RAM ile sistem performansı artar.

Zaten 2 GB RAM'i kullanmak için ekran kartı almak yerine direkt RAM almak daha mantıklı :)
O sizin kullanımınıza bağlı, benim bunu size sormam lazım. 6 GB RAM size günlük kullanımda sorun yaratır mı? Eğer cevabınız evetse mevcut belleklerinizi satıp 2x8 Dual kit almanızı öneririm. Yine 2 GB IGPU'ya gider, kalan 14 GB'ı kullanılabilir olur.

Hocam zaten video çekiyorum işlemci ve ekran kartı performansı benim için bir tık önde. 6'da testlerime göre sorun teşkil etmedi ileride 16 yapabilirim o zaman. Cevabınız için teşekkür ederim.

Konu hortlasın. :))

Dual kit 8*2 RAM kullanıyorum 16 GB. 8 GB IGPU'ya gidiyor. APU sistem kullanıyorum. IGPU'nun 8 kullanmasına sistem karar veriyor bunu ben değiştirebiliyor muyum? Yani azaltırsam bana daha çok RAM kalsın diye ekranda vs sorun olur mu ve bu nasıl yapılıyor?

2. sorum olarak 2 Dual kit RAM daha alırsam yani toplamda 32 GB olursa IGPU'ya ayrılan bellek artacak mı yoksa 8 olarak mı kalacak?

3. sorum olarak da 32 GB yaptım diyelim sistem şu an boşta %40 RAM kullanıyor. Hafıza artınca yine %40 kullanım mı olacak yoksa kapasite arttıgı ıcın mesela %10-20'lere mi düşecek?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı