Kullanılmayan eski site hesapları güvenliğe zarar verir mi?

lieys

Hectopat
Makaleler
1
Herkese merhaba,

Hesaplarımı düzenlerken bir şey aklıma takıldı. Yıllardır kullanmadığım ve benim için önemsiz olan bir sürü hesabım var (forum, tasarım siteleri vb.). Bu hesapların şifreleri oldukça zayıf ve kısa.

Önemli hesaplarımın güvenliğini zaten güçlü şifreler ve 2FA ile sağlıyorum. Şimdi tüm hesaplarımı bir şifre yöneticisine geçireceğim.

Bu kullanılmayan, zayıf şifreli "çöp" hesapları bu şekilde bıraksam ileride başıma dert açar mı? Yoksa tek tek hepsinin şifresini güncelleyip, e-postasını simplelogin ile gizleyip, 2FA eklemekle uğraşmalı mıyım? Ve kullanılmayan eski Gmail hesapları vb. cart curt için de aynı güvenlik önlemlerini almam gerekir mi?

Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Açmaz. Uğraşmamalısın. O sitelerdeki şifrelerin, anlık kullandığın şifreler ile uyuşmuyorsa aynen devam et.

Evet, önemli olanları, kullandıklarımı güncelliyorum. Sadece o çöp dediklerim önemli ve kullandığım e-postasına kayıtlılar. Herhalde çok bir sorun çıkarmaz.

Evet, önemli olanları, kullandıklarımı güncelliyorum. Sadece o çöp dediklerim önemli ve kullandığım e-postasına kayıtlılar. Herhalde çok bir sorun çıkarmaz.
Çıksa zaten bana çıkardı herhalde. Öyle acayip yerlerde vakit harcadım ki şimdiye kadar... Kaldı ki o çöp sitelerle de kimse uğraşmaz. Bir yerden sonra internet çöplüğünün derinliklerinde kaybolurlar hatta site sahibi bile girip bakmaz ne var ne yok diye. O yüzden zamanına yazık. Önemli olanları MFA - 2FA ile korursan o iş tamamdır.

Bu dediğinin aynısını ben 3 yıl önce düşünmüştüm. Üşendiğim için gereksiz hesaplarla uğraşmadım. Şu ana kadar da bir sorun çıkmadı. Şifre yöneticisi olarak da Bitwarden öneririm.

Bitwarden öneririm.

Evet, onu kullanıyorum. Yeni indirdim kurulumunu yaptım. Çözmeye çalışıyorum uygulamayı. Ve konudan bağımsız olarak bir şey soracağım. Ente auth - 2FA authenticator, kullanıyorum. Yeni geçtim de, telefonu formatlayınca tekrar yükleyip giriş yaptığım zaman, kodlarım geri gelir mi? Teşekkürler.

Bu dediğinin aynısını ben 3 yıl önce düşünmüştüm. Üşendiğim için gereksiz hesaplarla uğraşmadım. Şu ana kadar da bir sorun çıkmadı.

O zaman, çıkmaz herhalde. Kim ne uğraşacak ki, çöp hesaplarla.

Ente auth - 2FA authenticator, kullanıyorum. Yeni geçtim de, telefonu formatlayınca tekrar yükleyip giriş yaptığım zaman, kodlarım geri gelir mi?
Onu kullanmadığım için işleyişini tam bilmiyorum hocam.

O zaman, çıkmaz herhalde. Kim ne uğraşacak ki, çöp hesaplarla.
Uğraşsa bile sorun çıkacağını düşünmüyorum. O sitelerden birinde veri sızıntısı olsa bile zaten tüm önemli hesaplarının şifresi birbirinden farklı ve çok karmaşık olacak. Pek bir anlam ifade etmez yani.

Uğraşsa bile sorun çıkacağını düşünmüyorum. O sitelerden birinde veri sızıntısı olsa bile zaten tüm önemli hesaplarının şifresi birbirinden farklı ve çok karmaşık olacak. Pek bir anlam ifade etmez yani.

Anladım, o zaman kalsın böyle. Ellemeye değiştirmeye gereği yok. Ama önemli ve kullandığım e postaları ile kayıtlı. Yine de bir sorun olmaz herhalde, değil mi hocam? USB bellekte dursun. Şifre yöneticisine eklemeye gerek yok o hesapları.

Yok, ne sorunu olabilir ki? E-posta öyle gizli bir şey değil. Günümüzde çoğu yerde e-postamızı paylaşıyoruz zaten.

Anladım, haklısınız hocam. Peki otomatik doldurma sorun yaratıyor mu? Yusuf İpek'in videosunu izlerken, otomatik doldurmayı kapatmamızı söylemişti. Bitwarden'den manuel olarak girmek daha güvenliymiş. Doğru mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı