Kullanılmış bir AMD stok fanı sıfır işlemciye takılırken termal macun nasıl yapılır?

Nightmaree1903

Femtopat
Daha fazla  
Şimdi dostlar bende Ryzen 3 3100 işlemci ve onun stok fanı var 1-2 yıldır kullanıyorum. Tray olan modelini alarak Ryzen 5 5600e geçeceğim. Fakat aklıma şu takıldı R3'ün stok fanını R5 5600e takmak istiyorum, termal macun yenilemesini nasıl yapayım? Sadece işlemciye mi yoksa soğutucudaki kuruyan macunu silip sadece soğutucuya mı termal macun süreyim? Soğutucudaki kuruyan macunu nasıl sileceğim peçete yardımıyla olur mu?

Şimdi dostlar bende Ryzen 3 3100 işlemci ve onun stok fanı var 1-2 yıldır kullanıyorum. Tray olan modelini alarak Ryzen 5 5600e geçeceğim. Fakat aklıma şu takıldı R3'ün stok fanını R5 5600e takmak istiyorum, termal macun yenilemesini nasıl yapayım? Sadece işlemciye mi yoksa soğutucudaki kuruyan macunu silip sadece soğutucuya mı termal macun süreyim? Soğutucudaki kuruyan macunu nasıl sileceğim peçete yardımıyla olur mu?

İşlemcide ki stok fandaki macunu ıslak mendil ile sil sonra bezelye boyutu kadar işlemciye termal macunu sık macunu dağıt ve stok fanı tak.

Stok soğutucu 5600'ü soğutamıyor, kule tipi soğutucu gerekli, bilginiz olsun.

Şöyle diyeyim kasada 7 fan var ve stok soğutucu da hiç yoktan iyidir diye kullanacağım, zaten soğumazsa sıvı soğutma alacağım mecburen.

İşlemcide ki stok fandaki macunu ıslak mendil ile sil sonra bezelye boyutu kadar işlemciye termal macunu sık macunu dağıt ve stok fanı tak.

Islak mendil ile işlemcinin üzerindeki macunu silmek sıkıntı yaratır mı?

Şöyle diyeyim kasada 7 fan var ve stok soğutucu da hiç yoktan iyidir diye kullanacağım, zaten soğumazsa sıvı soğutma alacağım mecburen.

Sıvı soğutmaya gerek yok, kule tipi yeterli, soğutucu alana kadar, CPB'yi kapatıp kullanırsınız.

Islak mendille silmeden önce mendilin suyunu sıkın, sonra kuru peçete ile kurulayıp macun sürün.

Bir sorum daha olacak, bende ASUS RX 580 8 GB OC modeli var 2 yıldır Ryzen 3 3100 ile birlikte kullanıyorum artık performans düşüklüğünden dolayı Ryzen 5 5600e geçeceğim RX 580i besler mi uygun mudur uyumlu mudur?

Islak mendil ile işlemcinin üzerindeki macunu silmek sıkıntı yaratır mı?
Islak mendillerde sabunlu su ve kimyasallar oluyor. Ben elektronik temizliğinde kullanmam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı