Linux'ta işlemci, Windows'takine göre daha soğuk çalışıyor o zaman.CPU-X, arada bir işlemci sıcaklığına bakıp Windows'a sövüyorum. Arada 10 dereceden fazla fark oluyor.
Evet, arka plada işlemciyi yoracak bir servis olmadığından öyle.Linux'ta işlemci, Windows'takine göre daha soğuk çalışıyor o zaman.
Ben de EndevourOS'un KDE sürümünü kullanıyorum. Ram kullanımı konusunda şaşırttı bayağı. Normalde diğer KDE ortamlı dağıtımlar, 1.2 GB falan Ram tüketir boşta. EndevourOS KDE 600 MB tüketiyor ve KDE yani. Her detayı özelleşiyor neredeyse. Plank Dock bile yükledim.Evet, arka plada işlemciyi yoracak bir servis olmadığından öyle.
Linux'ta her sey optimize calismadigindan kaynakli optimize calismayan ilgili uygulama Islemci sicakligini fena artiriyor.Evet, arka plada işlemciyi yoracak bir servis olmadığından öyle.
Olabilir, ben tarayıcı ile boştaki sıcaklığına bakmıştım sadece.Linux'ta her sey optimize calismadigindan kaynakli optimize calismayan ilgili uygulama Islemci sicakligini fena artiriyor.
/mnt/DataSSD/AI/anime_image_dataset/dataset/vncg/vncg-jxl/vncg-0000
klasörüne bir kere z
komutu ile girdikten sonda bir daha bütün yolu yazmanız gerekmiyor, sadece z vncg-0000
komutu ile klasöre girebilirsiniz.Ya bu terminal komutlarını yazmayı öğrensem, ben böyle dünya kadar komut geliştiririm ki. Baksana alt tarafı dizinleri for döngüsü ile tarıyor ve cd çalıştırıyor eşlenen ileZoxide. Bir terminal aracı ama terminal için oldukça kullanışlı. Uzun isimli bir klasöre bir girdiğinde daha sonraları bütün yolu yazmak yerine sadece o isimi yazarak klasöre girebilmeyi sağlıyor.
Mesela/mnt/DataSSD/AI/anime_image_dataset/dataset/vncg/vncg-jxl/vncg-0000
klasörüne bir kerez
komutu ile girdikten sonda bir daha bütün yolu yazmanız gerekmiyor, sadecez vncg-0000
komutu ile klasöre girebilirsiniz.
Birazcık kötü bir terminal emülatörü. Konsole daha güzel yani.Yakuake. Terminal emülatörü. KDE'de kullanılabiliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.