Kur'an-ı Kerim'de ilginç bir çelişki var

Niye yazamasın? İçindeki bilgiler mi çok karmaşık, yazım tarzını mı anlayamıyoruz?
Tarih boyunca deneyip de yapamayan çok örnek sayabilirim sana istersen yenilerinide sayabilirim. Kuranın anlatım tarzı eşsizdir. Birçok konu da kısa konuşur ama büyük bilgiler verir. Her cümlesi ayrı hikmetli ve etkileyici.

Eğer kulumuz Muhammed'e indirdiğimiz Kur'an'ın Allah kelâmı olduğunda şüpheniz varsa, haydi onun bir sûresinin benzerini de siz getirin! Şayet iddianızda haklıysanız, Allah'tan başka bütün şâhitlerinizi yani dil ustalarını ve âlimleri de çağırın! Bakara suresi 23. ayet. Zekaya bak ya adam çıkıyor 1400 sene sonra deneyebileceklerini ama yapamayacaklarını söylüyor üstüne bir de haklı çıkıyor nasıl bir insanmış bu böyle Allah Allah.

Çelişki konusunda da bir şey göremedim, 1. ayette izin verir ise doğruyu söyleyeceği söylenmiş, 3. ayette ise söyler demiyor, mazaret bulamayacaklar diyor. Burada konuşmaktan daha çok kendi içinde düşünme var gibi. Derseniz 2. ayette de mazeret beyan edemeyecek diyor. Mazeret bulmak ile beyan etmek arasında fark var.

Ayetin devamını okursan Allah'ın hala yalan söylüyorlar dediğini görebilirsin.

Boşuna uğraşma kardeşim bulduğun şeyler doğru bile olsa sana 9-10 farklı meal çıkaracaklar o yüzden hep şunu söylerim dinler eleştriye açık değildir boş ver.

Tarih boyunca deneyip de yapamayan çok örnek sayabilirim sana istersen yenilerinide sayabilirim. Kuranın anlatım tarzı eşsizdir. Birçok konu da kısa konuşur ama büyük bilgiler verir. Her cümlesi ayrı hikmetli ve etkileyici.

Eğer kulumuz Muhammed'e indirdiğimiz Kur'an'ın Allah kelâmı olduğunda şüpheniz varsa, haydi onun bir sûresinin benzerini de siz getirin! Şayet iddianızda haklıysanız, Allah'tan başka bütün şâhitlerinizi yani dil ustalarını ve âlimleri de çağırın! Bakara suresi 23. ayet. Zekaya bak ya adam çıkıyor 1400 sene sonra deneyebileceklerini ama yapamayacaklarını söylüyor üstüne bir de haklı çıkıyor nasıl bir insanmış bu böyle Allah Allah.
Nerede denenmiş? Örnekleri atın incelemekten zarar gelmeyecektir. Anlatım tarzının eşsiz olduğunu düşünmüyorum, bu çevirinden de olabilir. Yanlış değilsem Kur'an orijinalinde şiir gibi ama çeviriler daha düz çeviriyor. Peygamber zaten çok zeki bir insan, bunu inkar edecek değilim.

Nerede denenmiş? Örnekleri atın incelemekten zarar gelmeyecektir. Anlatım tarzının eşsiz olduğunu düşünmüyorum, bu çevirinden de olabilir. Yanlış değilsem Kur'an orijinalinde şiir gibi ama çeviriler daha düz çeviriyor. Peygamber zaten çok zeki bir insan, bunu inkar edecek değilim.
İnceleyin istediğiniz kadar hocam ben zarar gelecek demiyorum zaten hiç bir şeydende çekinmiyorum. The True Furqan adında bir kitap var 1999 yapımı inceleyebilirsiniz.

Tarih boyunca deneyip de yapamayan çok örnek sayabilirim sana istersen yenilerini de sayabilirim. Kuranın anlatım tarzı eşsizdir. Birçok konu da kısa konuşur ama büyük bilgiler verir. Her cümlesi ayrı hikmetli ve etkileyici.

Eğer kulumuz Muhammed'e indirdiğimiz kur'an'ın Allah kelâmı olduğunda şüpheniz varsa, haydi onun bir sûresinin benzerini de siz getirin! Şayet iddianızda haklıysanız, Allah'tan başka bütün şâhitlerinizi yani dil ustalarını ve âlimleri de çağırın! Bakara suresi 23. ayet. Zekaya bak ya adam çıkıyor 1400 sene sonra deneyebileceklerini ama yapamayacaklarını söylüyor üstüne bir de haklı çıkıyor nasıl bir insanmış bu böyle Allah Allah.

İlimi kuvettli olan biri bana kalırsa yapabilir ama iyi bir bilim, anlatım şekli, fen bilgisi ile olabilir bir kişide yapmak zorunda değil belki de 10 kişi birleştirmiş olabilir.

İlimi kuvettli olan biri bana kalırsa yapabilir ama iyi bir bilim, anlatım şekli, fen bilgisi ile olabilir bir kişide yapmak zorunda değil belki de 10 kişi birleştirmiş olabilir.
10 kişi yapmış olamaz. Dönemin muhalif müşriklerinin kaynaklarına bakarsanız hep tek kişiden söz ediyor. İsterseniz 1 2 milyar ilimi kuvvetli insan çıkarın yapabiliyorsa yapsın dediğim gibi yapılamaz.

İnceleyin istediğiniz kadar hocam ben zarar gelecek demiyorum zaten hiç bir şeydende çekinmiyorum. The True Furqan adında bir kitap var 1999 yapımı inceleyebilirsiniz.
Öncelikle zarar gelmezden kasıt sizi çürütürüm üstün çıkarım değil, her türlü argümanı incelemek daha iyidir belki de bakmadığım bir yönden bakmamı sağlar. Çok agresif davranmak bir şey değiştirmiyor. Yani bunu incelemiştim ve hristiyanlar yazdıkları için her şeyi İsa merkezliye çevirmişler ve pekte olmamış. Kur'anın tarzını yakalamaktan daha çok ucuz kopya denemesi gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı