Kur'an-ı Kerim'de ilginç bir çelişki var

Kuranı insan yazdı diyen arkadaş şuan dünya da zeki sayılabilecek tüm insanları topla benzerini yazmaya çalış istesen de yazamazsın.
Bu dediğinize inanıyor musunuz gerçekten? Kuran'da 10 ayetten 8'inde şüphesiz o en çok affedendir, en büyüktür gibi sıfatlar yer alıyor, kalan ikisinde hikaye anlatıyor. Bana 1 hafta verin, para verin Kuran'dan daha iyisini yazayım size. Her sayfaya şüphesiz o en büyüktür tektir bağışlayandir gibi sıfatları doseyeceksin, arada olay anlatacaksın, dümenden bilime degineceksin al sana Kur'an.

Öncelikle zarar gelmezden kasıt sizi çürütürüm üstün çıkarım değil, her türlü argümanı incelemek daha iyidir belki de bakmadığım bir yönden bakmamı sağlar. Çok agresif davranmak bir şey değiştirmiyor. Yani bunu incelemiştim ve hristiyanlar yazdıkları için her şeyi İsa merkezliye çevirmişler ve pekte olmamış. Kur'anın tarzını yakalamaktan daha çok ucuz kopya denemesi gibi.
Hocam dediğim gibi diyorum bak şuan çıkıp Müslüman olmayan insanlar niye kuranın benzerini yazmayı denemiyor onlarda biliyor yazılamayacağını.

İlimi kuvettli olan biri bana kalırsa yapabilir ama iyi bir bilim, anlatım şekli, fen bilgisi ile olabilir bir kişide yapmak zorunda değil belki de 10 kişi birleştirmiş olabilir.
O dönem araplar zaten edebiyat ve özellikle şiir olarak gelişmişti. Cahillerdi masallarını anlatanlar bile açıkça bunları belirtmiş, şiir yarışmaları falan gibi. Tüccar oldukları için de ağızları iyi laf yapmak zorundaydı yani zaten gelişmiş bir edebiyata sahip bir dönemdi ondan etkili bir edebiyat ile yazılması normal.

Bu dediğinize inanıyor musunuz gerçekten? Kuran'da 10 ayetten 8'inde şüphesiz o en çok affedendir, en büyüktür gibi sıfatlar yer alıyor, kalan ikisinde hikaye anlatıyor. Bana 1 hafta verin, para verin Kuran'dan daha iyisini yazayım size. Her sayfaya şüphesiz o en büyüktür tektir bağışlayandir gibi sıfatları doseyeceksin, arada olay anlatacaksın, dümenden bilime degineceksin al sana Kur'an.
Senin ateist olmamana şaşmamalı yüzeysel okuyor geçiyor bide kuranın benzerini yazıcam diyor güldürme beni.

Hocam dediğim gibi diyorum bak şuan çıkıp Müslüman olmayan insanlar niye kuranın benzerini yazmayı denemiyor onlarda biliyor yazılamayacağını.
Kur'anın benzerini yazmaktansa içini okuyunca zaten pekte inanılacak bir şey kalmıyor. Deneseler bile ne fark edecek ki birebir aynısı olsa da kabul etmeyecek müslümanlar. Gerçekten bunu objektif olarak bir şeye bağlamadan yazabilirler.

10 kişi yapmış olamaz. Dönemin muhalif müşriklerinin kaynaklarına bakarsanız hep tek kişiden söz ediyor. İsterseniz 1 2 milyar ilimi kuvvetli insan çıkarın yapabiliyorsa yapsın dediğim gibi yapılamaz.

Buna kanaat getirebilmek için o dönemde yaşamak ve o dönemin şartlarını görmek gerekiyor buradan ne söylesek de boş.

O dönem araplar zaten edebiyat ve özellikle şiir olarak gelişmişti. Cahillerdi masallarını anlatanlar bile açıkça bunları belirtmiş, şiir yarışmaları falan gibi. Tüccar oldukları için de ağızları iyi laf yapmak zorundaydı yani zaten gelişmiş bir edebiyata sahip bir dönemdi ondan etkili bir edebiyat ile yazılması normal.

Kesin bir şey demek zor ama bilgili birinin şahsen yapabileceğine inanıyorum günümüzde bile nice kitaplar yazılıyor neden olmasın ki?

Senin ateist olmamana şaşmamalı yüzeysel okuyor geçiyor bide kuranın benzerini yazıcam diyor güldürme beni.
Bana tek bir ayet atar mısın kanka bunu hiçbir insan yazamaz dediğin? Uydurma hayat hikayeleri anlatacaksın, Allah'ın sıfatlarını söyleyip duracaksın. Kuran'da atomu parçalamak anlatılıyor da ben mi bilmiyorum? Daha ne dediği hakkında fikir birliği yok kitapta, bana eşi benzeri yok diyorsun güldürme lütfen.

Kur'anın benzerini yazmaktansa içini okuyunca zaten pekte inanılacak bir şey kalmıyor. Deneseler bile ne fark edecek ki birebir aynısı olsa da kabul etmeyecek müslümanlar. Gerçekten bunu objektif olarak bir şeye bağlamadan yazabilirler.
Allah Allah ya Kuran okuyan bilim adamları niye Müslüman oluyor hani ters konuşucam şimdi yine ban yiyeceğim.

Buna kanaat getirebilmek için o dönemde yaşamak ve o dönemin şartlarını görmek gerekiyor buradan ne söylesek de boş.

Kesin bir şey demek zor ama bilgili birinin şahsen yapabileceğine inanıyorum günümüzde bile nice kitaplar yazılıyor neden olmasın ki?
Kesin konuşmak elbette zor ama bu bilgileri de zaten hadislerden öğreniyoruz çoğunu. İslami kaynaklar söylüyor, taraflı da yaklaştıkları kesin olduğuna göre övüyor iseler gerçekten iyidirler. Cahil kelimesi dine inanmıyor anlamında yoksa gerçekten cahil olduklarından değil. Ebu Cehil'e Cehaletin Babası demeden önce Ebu'l Hakem diyorlardı yani kendi kendileri ile çelişiyorlar.

Allah Allah ya Kuran okuyan bilim adamları niye Müslüman oluyor hani ters konuşucam şimdi yine ban yiyeceğim.
Hocam kim oluyor? Kur'andaki bilimsel iddialar ya yanlış ya da bilinen şeyler zaten. İlk kez Kur'an bir şeyden bahsetmiyor ki.

Niye yazamasın? İçindeki bilgiler mi çok karmaşık, yazım tarzını mı anlayamıyoruz?
Onlar sanıyor ki, ulema herkese meydan okudu "Hadi buyurun aynısını yazın bakalım, yazabilecek misiniz?" diye..

Yanlış meal çıkaranı bile öldürenler, şimdi de ayeti verip, "Aynısını yazabilecek misin?" diyor. :D

Kalem suresinde "Bunlar eskilerin masalları..." diyor müşrikler, cevaben bu söyleniyor.. Aga, hani adam dedi ya zaten, "Bu öncekilerin masalları.." diye.. Ee, yazmışlar ya zaten..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı