Kuran kursuna gidenler açığa geçebilir mi?

javenix

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben 12. sınıfa gidiyorum ve bu yıl açık liseye geçmek istiyorum. Biraz araştırma yaptım ancak detaylı bilgi bulamadım. Kuran kursuna kayıt olduktan sonra açık liseye geçiş yapabilir miyiz?

Açık liseye kayıt olman için sanırsam ya ailenden birinin vefat etmiş olması, okula gitmeye devam edemeyecek kadar psikolojik veya fiziksel rahatsızlığının olması ya da 2 kere üst üste sınıfta kalman gerekiyor. Yani 2 yıl boyunca hiç okula gitmezsen açığa geçersin otomatik olarak. 20 yaşında da diplomanı alırsın.

Açık liseye kayıt olman için sanırsam ya ailenden birinin vefat etmiş olması, okula gitmeye devam edemeyecek kadar psikolojik veya fiziksel rahatsızlığının olması ya da 2 kere üst üste sınıfta kalman gerekiyor. Yani 2 yıl boyunca hiç okula gitmezsen açığa geçersin otomatik olarak. 20 yaşında da diplomanı alırsın.

Birkaç sene önce açık liseye geçmiştim ve bunların hiçbiri yoktu bende.

Birkaç sene önce açık liseye geçmiştim ve bunların hiçbiri yoktu bende.
Yönetmelik değişti.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama "Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler dışındakilerin örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapamayacakları hükme bağlanmıştır."

Technopat Haberler

Geri
Yukarı