Kur'an'da dinozorlar var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Suda yaşayan canlılar büyük bir oyla sahip olmuştur ama siz bunun tersini söylüyorsunuz?
Hala bir şeyler iddia ediyorsun ya.Attığın dosyanın seni destekler nitelikte olması gerekirken içinde hiçbir şekilde bitkilerin çoğunluğa sahip olduğu geçmiyordu,muhtemelen attığınız her şeyi karşı tarafın okumayacağını düşünerek atıyorsunuz.Kendi rastgele fikirleriniz gerçekliğinizi oluşturuyor.Kesin olan şeye hala karşıt düşünceler ile kendince saldırmaya devam ediyorsun.Hayvanlar petrolü,bitkiler kömürü oluşturur;araya farklı organik maddelerin girmesi genel sonucu değiştirmez.Attığın pdf'de beni destekliyor desem çok da büyük bir hata yapmış olmam.

Dinozorlar ile ilgili bilgi almak istiyorsan paleontoloji kitaplarına falan bak dini kitap ne alaka? Sen hiç abdest almayı öğrenmek için suyun ph değerini araştıran mümin gördün mü?
Din içinde bilgi almak için yaptım zaten ama bazıları gülücük atmaktan başka bir işe yaramıyor.(Siz atmadınız galiba.)

Ne zaman kuranda böyle geçiyor diyoruz o zaman sizin gibi düşünenler burada şu geçiyor diyerek inkar ediyor. Sizin düşünceleriniz böyle işte. Ben orada sadece örnek verdim.

Örnek vermedin hocam "böyle olursa şöyle olurdu" diye kendi düşüncelerine göre alakasız bir savunma yaptın, dolayısıyla ortada bir inkar durumuda yok.

Kur'an-ı Kerim'de Demirin indirildiği de yazıyor, daha o dönem demirin patlamalardan saçıldığı bilinmediği halde nasıl yazıldı peki?
Demir nasıl indirilebiliyor? Zaten Kuran-ı Kerim'den önce de kılıçlar vardı. Yani demir denilen maden dünyada bulunuyordu. Bu durumda Kuran-ı Kerim yalan söylemiş oluyor.

Hayır geçmez, geçmemesine de şaşırmamak lazım. Dinozor geçse bu sefer ''Mamut niye geçmiyor?'' diye sorulur. Her nesli tükenen hayvanı yazsaydı Kur'an olmaktan çıkar, ciltli bilim kitabı olurdu.
Hmm. Kitapta peygamberin evinde uzun süre misafir kalıp rahatsız etmeyin diye ayet var ama...

Bir kutsal kitapta dinozorların olmasının hiçbir anlamı yok. Dinozor zaten oldukça spesifik bir ayrıntı. Ona gelene kadar daha neler neler var. 4,5 milyar yıllık gezegen tarihinde yaklaşık 200 milyon yıl hüküm sürmüş bir canlıya ait bilgi, din ile tamamen alakasız.

Örnek vermedin hocam "böyle olursa şöyle olurdu" diye kendi düşüncelerine göre alakasız bir savunma yaptın, dolayısıyla ortada bir inkar durumuda yok.
Mesela Kur'an'da bebeğin oluşum süreçleri yazıyor. Ama bazı kişiler bu Mısır yazılarda geçiyor diyor. Ne zaman bu tarz mucize gösterilse böyle ve benzeri tepkileri veriyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…