Kur'an'da dinozorlar var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hala bir şeyler iddia ediyorsun ya.Attığın dosyanın seni destekler nitelikte olması gerekirken içinde hiçbir şekilde bitkilerin çoğunluğa sahip olduğu geçmiyordu,muhtemelen attığınız her şeyi karşı tarafın okumayacağını düşünerek atıyorsunuz.Kendi rastgele fikirleriniz gerçekliğinizi oluşturuyor.Kesin olan şeye hala karşıt düşünceler ile kendince saldırmaya devam ediyorsun.Hayvanlar petrolü,bitkiler kömürü oluşturur;araya farklı organik maddelerin girmesi genel sonucu değiştirmez.Attığın pdf'de beni destekliyor desem çok da büyük bir hata yapmış olmam.
Buyurun. Bunu atsam da inkar edersiniz ama.
O da yetmezse Fossil Fuel Formation yazıp internetten makale kısmında en çok alıntılan makaleleri okumanız yeter.

Kıyametin olması için var olan düzenin bozulması lazım. Tabi ki dünya düzensizliğe gidecek. 127 gün sonra dünyanın hızının değişmiş olması değil benim savunduğum şey değil. Düzensizlik olsaydı canlılık olmazdı diyorum. Kısacası bu düzensizlik dediğiniz şey tüm kainata hükmetmiyor. Eğer hükmetseydi siz fizik biyoloji kimya hiçbirinin kanunlarını koyamazdınız. Sonuçta yarın bu kanunların ne olacağını bilmiyorsunuz.

Bu konuda insanlara anlatamiyorum bunu.
Bilim bolumundeyiz o yuzden bilim nosyonuyla konusmak durumunda herkes, yoksa bir yere varmaz.

Bilimsel olarak duzen demek entropi demek. Entropi de her kosulda gecerli bir yasa, kuantum evreni de buna dahil. O yuzden "Duzensizlik tum kainata hukmetmiyor" cok buyuk bir yanlis. Baya baya bilimsel bir yasayi tanimamis oluyorsun. Bu buyuk bir cahillik.

Fizik yasalarinin var olmasi evrende muthis bir duzen var anlamina gelmiyor. Biz evreni inceliyoruz ve belirli yasalara gore olaylarin gerceklestigini fark ediyoruz. Bunlar da her durumda gecerli olmuyor. ( bkz: kuantum mekanikleri ) Yasalari bulan biziz, evren degil. Duzen demek bu degil. Sadece belirli bir patern olduguna isaret ediyor. Ayrica bugun var dedigimiz "yasa" yarin olmayabilir. Isik hizinin max limit olmayabilecegi gibi.

"Sonuçta yarın bu kanunların ne olacağını bilmiyorsunuz." demissin. Bu da senin duzen iddianla celisiyor. Ne olacagini bilmemek demek zaten duzensizlik demek, senin duzen tanimina gore. Entropiye gore ise zaten ne olacagini tahmin edememe ihtimalinin artmasi duzensizlik demek ki oyle zaten her sey.

Maddeler evren yasalarina mukemmel uymalarina ragmen yuksek entropide olabilirler. Sizin uydurdugunuz duzen taniminiz bu gercegi izah edemez. Cunku dedigim gibi, yasa olmasi duzen oldugu anlamina gelmez. O yasayi biz "uyduruyoruz" cunku.

Mesela Kur'an'da bebeğin oluşum süreçleri yazıyor. Ama bazı kişiler bu Mısır yazılarda geçiyor diyor. Ne zaman bu tarz mucize gösterilse böyle ve benzeri tepkileri veriyorlar.

Olabilir, haklı da olabilirsin ancak bunu ben yazmadım ve ilk cevap attığın mesajla zerre bile alakası yok hatta. Böyle bir düşüncen varsa genel mesaj atman daha doğru olur, bana yazdığında eleştiriyi kendi üzerime alınıyorum.

O dönem demir yoktu demedim. Demirin patlamalardan saçıldığı bilinmediği halde dedim.
"Demir, gezegenimizi oluşturan elementlerin başında gelir. Gezegenin iç çekirdeğinin, erimiş demir ve ağır metallerden oluştuğunu düşünüyoruz. Güneş sistemimiz oluşurken, başı boş dolaşan kaya parçaları ve sıcak gazların büyük miktarda demir içerdiğini ve kayalık gezegenlerin hepsinde, hatta Saturn ve Jupiter'in uydularında bile yüksek oranda demir bulgularına rastlıyoruz.
"

Yok olmasını? Neden yarattı? Ayrıca ilk insan yaratılmadı mı? Yani meteorda dinazorlar ile birlikte insanlar da öldü .
O mantıkla ilerlersen maymunlarda ölmesi lazımdı neden ölmediler?

Olabilir, haklı da olabilirsin ancak bunu ben yazmadım ve ilk cevap attığın mesajla zerre bile alakası yok hatta. Böyle bir düşüncen varsa genel mesaj atman daha doğru olur, bana yazdığında eleştiriyi kendi üzerime alınıyorum.
Tamam bir daha dikkat ederim.

Buyurun. Bunu atsam da inkar edersiniz ama.
O da yetmezse Fossil Fuel Formation yazıp internetten makale kısmında en çok alıntılan makaleleri okumanız yeter.

Az önce bitkiydi :D Kendi bildiklerini de yalanlıyorsun, demiştim değil mi kendi gerçekliğini oluşturuyorsun diye? Evet,benim bilgim kullandığımız petrol için geçerliymiş,petrol hakkında ise yanlış biliyormuşum(en azından sadece senin attığın, bilmediğim sayfa için) Peki ya sen?
Edit: birkaç sayfaya daha baktım sayfada yazan şeyler doğruymuş.

"Demir, gezegenimizi oluşturan elementlerin başında gelir. Gezegenin iç çekirdeğinin, erimiş demir ve ağır metallerden oluştuğunu düşünüyoruz. Güneş sistemimiz oluşurken, başı boş dolaşan kaya parçaları ve sıcak gazların büyük miktarda demir içerdiğini ve kayalık gezegenlerin hepsinde, hatta Saturn ve Jupiter'in uydularında bile yüksek oranda demir bulgularına rastlıyoruz.
"

Evet de, mesajımla ne alakası var? Onu anlayamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı