Neyin Arapça'sından bahsediyorsun? Darabe kelimesi 1900'lü yıllara kadar istisnasız olarak vurun şeklinde çevrilmiştir. Çünkü eskiden insanların karısını dövmesi normal karşılanıyordu. Ne zaman ki bunlar normal karşılanmadı, kadınlar da birey sayıldı işte o zaman reformistler çıktı ortaya. Madem bu kelimenin anlamı böyle, niye eski meallerde istisnasız vurun olarak geçiyor?
Evet arkadaşlar bu soruyu Müslüman olan arkadaşlara soruyorum. Ben kuranın meallerine inanmiyorum. Inanmamamın sebebi ise mealleri insanların çevirmiş olması. Arapçanın çok çeşitli bir dil olduğundan dolayı mesela bir ayetin meali 6 7 farklı şekilde çevirilmiş olduğunu gördüm. Bundan dolayı kuranın meallerine değil gerçek arapça olan kurana inaniyorum. Benim sorum ise davranışım doğru mu? Meallere de inanmak zorunda miyim? Yoksa sadece arapça olan kurana iman edersem bir problem olabilir mi? Yani meallere inanmadığım için Allah'a şirk koşmuş olur muyum?
Bazı yerler fsrkli çevrilmiş olabilir ama söyle bir durum da yok.
Domuz eti helaldir.
Domuz eti haramdır.
Böyle bir çeviri yok mesela dine inanıyorsanız kitabına da inanmalısınız.
Ve: "Bizim ilahlarımız mı daha hayırlıdır, yoksa o mu?" dediler. Bu örneği, yalnızca sana muhalefet etmek için verdiler. Doğrusu onlar çok düşmanca davranan bir halktır. - Ve kalu e alihetuna hayrun em huve, ma darebuhu leke
Çeviri kişiden kişiye farklılık gösterir. Önemli olan çevirmenin cümlenin anlamını ve ne sunmak istediğini mümkün olduğunca değiştirmeden çevirmesidir. Yok o kelime böyleymiş şöyleymiş falan önemsemeyin. Arapça öğrenin kendiniz çevirin o zaman.
Estağfurullah hocam. Demek istediğim şey şuydu:
-Onlar Allah'ın tek olduğuna inanmadılar. Oysa Allah ne doğmuştur, ne doğurmuştur.
-Hz. Muhammed'e inanmadılar. İncil'de açık açık kurtarıcının "Ahmet" geleceği belirtilmesine rağmen inanmadılar.
-İncil sürekli olarak değişti ve papazların bir kısmı dini kendi menfaatlari için kullandı.
Demek istediğim buydu hocam. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı onlar cennete giremeyecek. Kısacası, 3 milyar insanın neredeyse inandığı şeyler yakın, bunların "enayi" olma ihtimali düşük demeye çalışmıştım
İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nde dünyadaki en eski Kur'an-ı Kerim olabileceği düşünülen bir kitaptan bazı bölümler ortaya çıkarıldı. Karbon 14 tarihleme metoduyla yapılan incelemeler, kitabın en az 1370 yıllık olduğunu gösteriyor.
Muğla'nın Yatağan ilçesinde hacizli araçların satın alınarak parçalanıp satıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda; 1000 yıllık ceylan derisi ciltli, el...
www.hurriyet.com.tr
İnanın bana içinde değiştirilmiş tek bir ayet bile olsaydı bunların içinde yazardı.