Kur'an'ın meallerine inanmak zorunda mıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuran değiştirilmemiştir öncelikle bunu anlamalısınız değiştirilmeye çalışılmıştır evet ama değiştirilmemiştir değişen şey sadece kuranın çeviri olabilir yani başka anlamlarda çeviri yapılabilir ama kuran değiştirilemez sonrasında da biz çoğu şeyi hadislerden biliyoruz yani en basit örnek namazın kaç rekat olduğu.
Hadisin değiştirilmediğini kanıtlayın!

Tabi ki onları doğru kabul etmek zorunda değilsiniz; işinize gelen kısmını alarak kendinizi tatmin edebilirsiniz.

Ya ne alaka reis ben inanmıyorum demedim ki. İlk olarak gerçek olan kurana inaniyorum. Ikıncı olarak mealin hiçbirine inanmiyorum gibi bir şey de demedim. Arapça çok anlamlı ve büyük bir dil olduğundan dolayı ve bu çevirileri insanlar çevrildiğinden dolayı yanlış yapabiliyorlar bunu biliyoruz bu yüzden meallere inanmadigini soyledim.

Arapça çok anlamlı ve büyük bir dil olduğundan dolayı ve bu çevirileri insanlar çevrildiğinden dolayı yanlış yapabiliyorlar bunu biliyoruz bu yüzden meallere inanmadığımı söyledim.
Böyle olduğunu nereden öğrendiniz? Eğer dili biliyorsanız böyle olduğunu bilirsiniz ama o zaman da böyle konu açmazsınız. Kendinizi bir şeye şartlamak yerine objektif şekilde düşüncelerinizi süzgeçten geçirerek ve araştırarak aklınızda ki sorulara akılcı yanıtlar bulabilirsiniz.

Hadisin değiştirilmediğini kanıtlayın!

Haydaa o safsataya çoktan geldik mi ya evet şimdi Allah'ın varlığını kanıtlayın diyeceksiniz falan neyse ben sorunuza cevap vereyim.
Öncelikle Meallerin kusursuzluğunu bir kenara bırakıyorum ama diyeceğim şey şu neden değiştirilsin yani neden? Yani sonuçta peygamber efendimiz aynı hadisi bir sürü kişiye söylüyor ve o bir sürü kişi bir sürü kişiye söylüyor sonrasında hadislerin büyük bir kısmı kuran ile de desteklenir mesela akşam namazının önce farzının kılınması kuranda denir kıyamet akşam vakti kopacaktır yani o yüzden önce farzı kılınır şu an sadece yazarken aklıma gelen bu eğer araştırsanız bir sürü şey daha bulabilirsiniz.
@okaykaya @Marmelatseven
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet burada bütün arapça kanıtların ve koskoca bir dilin açıklamasını bir kenara bırakıp bu adama inanalım değil mi?

Haydaa o safsataya çoktan geldik mi ya evet şimdi Allah'ın varlığını kanıtlayın diyeceksiniz falan neyse ben sorunuza cevap vereyim.
Öncelikle Meallerin kusursuzluğunu bir kenara bırakıyorum ama diyeceğim şey şu neden değiştirilsin yani neden? Yani sonuçta peygamber efendimiz aynı hadisi bir sürü kişiye söylüyor ve o bir sürü kişi bir sürü kişiye söylüyor sonrasında hadislerin büyük bir kısmı kuran ile de desteklenir mesela akşam namazının önce farzının kılınması kuranda denir kıyamet akşam vakti kopacaktır yani o yüzden önce farzı kılınır şu an sadece yazarken aklıma gelen bu eğer araştırsanız bir sürü şey daha bulabilirsiniz.

"Meallerin kusursuzluğunu bir kenara bırakıyorum" mu? :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı